Ираклис не е лесен за преодоляване отбор, но има нещо,

...
Ираклис не е лесен за преодоляване отбор, но има нещо,
Коментари Харесай

Йордан Янков: Планираме 6 контроли, чакаме хърватин на проби

Ираклис не е елементарен за превъзмогване тим, само че има нещо, в което ги превъзхождаме - ние имаме 9 състезатели от предишния шампионат, до момента в който при тях има 10 нови в състава им, сподели старши треньорът на Академик Йордан Янков в коментар за жребия за ФИБА Къп.

" Успях да се срещна със състава на гърците. В отбора от Солун има трима положителни чужденци. Единият (Майкъл Финке) е първенец на Холандия с Лейден. Другият е играл в Локо Москва. Третият (Елстън Търнър-младши) е 31-годишен американец - пойнт гард от ПАОК Солун ", споделя Янков.

" Подготовката на Академик Пловдив започва на 23 август (понеделник). Целият ни цикъл ще е в зала " СИЛА ". Знаете, че шампионата в НБЛ започва на 9 октомври. Мачовете в шампионата за ФИБА Къп са на 27 септември. Имаме време за подготовка ", безапелационен е треньорът на Академик Пловдив.

Йордан Янков разгласи, че възнамерява отборът му да изиграе най-малко 6 контроли преди 27 септември, като противниците занапред ще бъдат конкретизирани. Селекцията в Академик е съвсем завършила. Колежанинът Руот Монийонг, за последно играл за университета в Арканзас (12 точки и 11 битки и 1.5 чадъра приблизително на мач), е единственото ново попълнение.

Тази седмица на проби се чака и млад хърватски център (205 см, роден през 2001 година). Ако бъде утвърден от тандема Янков/Груев, той ще подпише тригодишен контракт с Академик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР