Иракчанин уби 22-годишната си дъщеря, защото била влогърка, съобщи говорителят

...
Иракчанин уби 22-годишната си дъщеря, защото била влогърка, съобщи говорителят
Коментари Харесай

Иракчанин уби дъщеря си, била влогър

Иракчанин умъртви 22-годишната си щерка, тъй като била влогърка, заяви представителят на вътрешното министерство Саад Маан в Туитър, представен от БГНЕС. Това провокира митинг на иракски деятели, които в неделя поискахо закон против домашното принуждение.

22-годишната Тиба ал-Али е била удушена от татко си на 31 януари в южната провинция Диуания. По думите на представителя е имало опит за ходатайство сред младата жена и нейните родственици за разрешаване на " фамилен спор ".

По-късно бащата се съобщи на полицията и призна за убийството на щерка си. Той й бил ядосан, че живеела в Турция. При митинга правозащитничката Ханаа Едуар беше призната от магистрат от Висшия правосъден съвет, на който показа недоволствата на протестиращите.

Убитата щерка Тиба ал-Али е живяла в Турция от 2017 година Тя е била на посещаване в Ирак, когато е била убита, сподели чиновник по сигурността в Диуания. В Турция тя завоюва почитатели в Ютюб, публикувайки видеоклипове от всекидневието си, в които постоянно се появява нейният избраник. Тя упреква и брат си в полов тормоз. Записите са споделени в обществените медии от другарка на Али. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР