Ипотека виси над баровското жилище на Елена Йончева в столичния

...
Ипотека виси над баровското жилище на Елена Йончева в столичния
Коментари Харесай

Eлена Йончева ипотекира палата си, изплаща кредит и в Брюксел

 Ипотека виси над баровското жилище на Елена Йончева в столичния квартал " Красно село “. Апартаментът е " заложен “ в банката против сумата от 152 800 лева, която обаче е много по-ниска от цената му, вижда се от данъчната декларация на евродепутатката от Българска социалистическа партия на уеб страницата на КПКОНПИ.

Мезонетът е един от най-луксозните парцели на някогашната журналистка. Модерната кооперация, на чийто финален етаж се намира, в действителност е издигната на мястото на унаследен парцел на семейството. Някога там се издигала къщата на нейния дядо, в която е роден и израснал татко ѝ Никола и където е минало и нейното детство. Преди години обаче Йончева и роднините ѝ решили да дадат постройката и земята под нея на компания, която съборила къщата и на нейно място построила жилищен блок. В него тя, майка ѝ Лариса и брат ѝ Иван били обезвъзмедени с по един апартамент. Докато техните били напълно естествени като площ, Елена си издействала необятен мезонет.

Интериорът му е дело на някогашния мъж на упрекнатата в пране на пари евродепутатка – проектант Пламен Тодоров, който го обзавел по финален вик на модата единствено с дизайнерски мебели. Кракът му обаче не е стъпвал там към този момент 2 години, защото двамата са разграничени и той живее на фамилни начала със своя по-млада колежка. Елена пък прекомерно рядко се прибира в България и апартаментът е по-скоро ненаселен. Тя обитава най-вече в Брюксел, където е взела и сина си Тео, а бащата Пламен се жалва, че Йончева редовно го лишавала от контакт с детето и възнамерявал да я съди за правата си.

Макар да живее в Брюксел единствено от 1 година, социалистката към този момент е задлъжняла към белгийска банка. От декларацията ѝ се вижда още, че е изтеглила заем в размер на 15 хиляди евро от банката KBC BRUSSELS. Тя има и заеми към още две български банки. От тях е взела надлежно 42 204 и 16 980 лева

В същото време някогашната половинка на Сергей Станишев никога не може да се оплаче от възнаграждението, което получава за поста си в Брюксел. През май тази година Николай Бареков разкри, че на всеки евродепутат се заплаща месечна заплата от близо 9000 евро. Допълнително те получавали по 307 евро за всякога, когато се записали на съвещание. Евродепутатите имали право да назначават свои асистенти в страните, от които са определени, като Екологичен потенциал им отпускал средства за заплати на асистентите и пари за наем на офис и офис разноски. Допълнително за наемане на офис евродепутатът получава по близо 8500 лева на месец, или над 100 000 лева на година, добавя още " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР