Ипек Кьосеибиш от СУЕЕ - Русе стана Посланик за един

...
Ипек Кьосеибиш от СУЕЕ - Русе стана Посланик за един
Коментари Харесай

Русенска ученичка е сред победителките в инициативата „Посланик за един ден“

Ипек Кьосеибиш от СУЕЕ - Русе стана „ Посланик за един ден “ в президентството

17-годишната ученичка от Европейското учебно заведение в Русе Ипек Кьосеибиш стана „ Посланик за един “ в президентството и английското посолство в София. Русенката завоюва състезанието, разгласен от английското посолство, дружно с още две девойки – Есперанса Найденова от Вълчедръм и Ния Георгиева от Перник.

„ Много от дамите приключват кариерното си развиване, като обществото ги кара да имат вяра, че не могат да реализират фантазиите си. Ако бях дипломат за един ден, бих подхванала дейности за разрушаването на това разбиране, а концепцията ми е основаването на съдружие, подкрепящо дамите в учредяването на личен бизнес. “, споделя в есето си Ипек Кьосеибиш. Самата тя учи първи непознат британски език и втори – немски, като в същото време профилиращият ѝ предмет е география и стопанска система. През свободното си време обича да чете книги и да готви, да пътува и спортува. Ипек взе участие учебния тим по волейбол и е част от етно клуб за национални танци, оповестява.

Днес трите девойки бяха посрещнати на „ Дондуков “ 2 от вицепрезидента Илияна Йотова. „ Не се опасявайте да отстоявате позициите си даже когато срещате опозиция и отрицание. Бъдете уверени в себе си, единствено по този начин ще постигнете смяната към по-добро, към която всички се стремим. Образованието е в основата на пътя към развиването “, сподели Йотова. Тя срещна с активността си трите победителки, а те споделиха своето мнение по необятен кръг от въпроси – от равенството сред мъжете и дамите до войната в Украйна.

Победителките се включиха в работното всекидневие на вицепрезидента Йотова и на английския дипломат Роб Диксън. Срещнаха се със заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова, с представители на УНИЦЕФ и на Асоциация „ Анимус “. Победителите се срещнаха и с посланиците на Ирландия, Албания, Финландия и Пакистан. Имаха обучителен курс по лидерски умения.

Конкурсът, основан преди шест години от някогашния английския дипломат в България Ема Хопкинс във връзка Международния ден на дамата, окуражава българските девойки да изразят своите възгледи по значими за обществото въпроси и да разпрострат капацитета си. От началото си „ Посланик за един ден “ се организира под патронажа на вицепрезидента Йотова. Темата на тазгодишното издание на състезанието беше „ Да прегърнем равенството “. Въпросът, по който искащите на възраст от 14 до 18 години писаха есе в границите на 250 думи, беше: „ Ако бяхте дипломат за един ден, по какъв начин бихте насърчили равенството сред дамите и мъжете в България? “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР