Инвестицията е част от новата програма на компанията L’Oréal за

...
Инвестицията е част от новата програма на компанията L’Oréal за
Коментари Харесай

L’Oréal дава €150 млн. за уязвими жени и за екология

Инвестицията е част от новата стратегия на компанията „ L’Oréal за бъдещето “

Световната козметична компания L`Oréal разгласи основаването на нова стратегия за взаимност „ L`Oréal за бъдещето “ (L`Oréal for the Future). В подтекста на пандемията Covid-19 и за да подкрепи оправянето с част от нейните последствия L`Oréal дава началото на тази невиждана стратегия за обществена и екологична взаимност, която си слага следните цели:
подкрепяне на организации, които оказват поддръжка на мощно уязвимите дами , които са измежду първите жертви на обществената и икономическа рецесия, подбудена от пандемията, със основаването на благотворителен фонд в размер на 50 млн. евро ;принос за възобновяване на засегнатите естествени екосистеми и за попречване на изменението на климата, като 100 млн. евро ще бъдат вложени в околната среда .
Жан-Пол Агон, ръководител и изпълнителен шеф на L’Oréal, разяснява: „ През идващите месеци човечеството ще бъде изправено пред разнообразни обществени рецесии, включващи огромни компликации и премеждия, изключително за най-уязвимите. В същото време ние изцяло осъзнаваме, че оправянето с провокациите в региона на околната среда е все по-належащо. Важно е да не се отхвърляме и да продължим по пътя към устойчивата промяна, от която се нуждае светът. Затова желаеме да потвърдим уговорката си към околната среда и запазването на биологичното многообразие и да помогнем за намаляване на следствията от обществената рецесия за дамите. Тези две дела отразяват полезностите и дълготрайния ангажимент на L’Oréal. “

50 млн. евро за поддръжка на мощно уязвимите дами

L’Oréal Group, чиято съществена задача постоянно е била да поддържа дамите, и през днешния ден е отсреща за тях и подготвена да им окаже поддръжка, тъй като дамите са измежду мощно засегнатите групи от рецесията Covid-19, изключително във връзка с загуба на работа и приходи. Те съставляват огромна част от фамилиите с един родител и все по-често са принудени да разчитат на хранителни банки за най-основните си потребности. В същото време домашното и половото принуждение се усилват по целия свят, в това число във Франция (+30%), изключително заради последствията от карантината.

За да даде директна помощ на дамите в потребност, L`Oréal основава благотворителен фонд от 50 млн. евро, с който ще поддържа полевите и локалните благотворителни организации в техните старания – да се борят с бедността, да оказват помощ на дамите да реализират обществена и професионална интеграция, да дават незабавна помощ на бежанци и дами с увреждания, да се борят за попречване на насилието над дами и да оказват поддръжка на жертвите.

Александра Палт, Главен шеф по корпоративна отговорност в L`Oréal Group, съобщи: „ Кризата Covid-19 не щади никого, само че също по този начин изостря съществуващите неравенства с изключително пагубни последствия за хората, които към този момент се борят за обществено или икономическо оцеляване или са жертви на корист, изключително дамите. Важно е да предприемем дейности за поддръжка на най-уязвимите дами. Въпреки тази обществена рецесия, не би трябвало да забравяме и за нуждата от мощен ангажимент към околната среда. Ако желаеме да намерим резистентен и приобщаващ метод да преминем през актуалната рецесия, би трябвало да се съсредоточим и върху предотвратяването на изменението на климата и ерозията на биоразнообразието, които в този момент заплашват още по-силно и коренно да разклатят живота ни, обществата и стопанските системи, още веднъж с дамите като първи жертви. “

100 милиона евро, предопределени за вложения в околната среда

В допълнение към дълготрайните си старания за понижаване на въздействието на компанията върху околната среда, които са част от програмата за стабилно развиване „ Споделяме хубостта с всички “, L`Oréal Group реши да влага 100 млн. евро за разрешаване на две основни екологични провокации:
регенериране на повредените естествени екосистеми: 50 млн. евро ще бъдат употребявани за финансиране на планове за възобновяване на морските и горските екосистеми, което от своя страна ще открие нови благоприятни условия за обществено и икономическо развиване на локалното население, което зависи от тези екосистеми (развитие на стабилно земеделие и лов на риба, екотуризъм, продажба на въглеродни кредити). Фондът за възобновяване на природата (L`Oréal Fund for Nature Regeneration) има за цел да възвърне един милион хектара екосистеми, да улови от 15 до 20 млн. тона CO2 и да сътвори стотици благоприятни условия за работа до 2030 година попречване на климатичните промени: 50 млн. евро ще бъдат предоставени за финансиране на планове, свързани с кръговата стопанска система. С този фонд L`Oréal Group има за цел да способства за търсенето на решения и основаването на бизнес модели, които да подкрепят развиването на кръговата стопанска система, изключително във връзка с преработването и ръководството на пластмасовите боклуци.
L`Oréal Group възнамерява да показа новата си стратегия за резистентност до 2030 година в края на юни, която ще бъде в унисон с задачите на програмата „ L`Oréal за бъдещето “ и ще подсигурява, че всички действия на L`Oréal почитат естествените закони.

„ Споделяме хубостта с всички “ (Sharing Beauty with All), програмата за стабилно развиване на L’Oréal

Като част от „ Споделяме хубостта с всички “, корпоративната стратегия за стабилно развиване, стартирана през 2013 година, L`Oréal пое осезаеми задължения до 2020 година, обхващащи дейностите на компанията по цялата верига – от дизайна на продукта и приемането на съставки до производството и дистрибуцията, които имат влияние върху околната среда и обществото.
В края на 2019 година програмата реализира следните резултати:
78% понижение на излъчванията на CO2 от фабриките на компанията и дистрибуционни центрове спрямо 2005 г.(с 37% нарастване на размерите на произвеждане през същия период);Подобрен обществен или екологичен профил за 85% от продуктите на L’Oréal, показани през 2019 година, като всички нови артикули на групата са създадени благодарение на инструмента за екодизайн SPOT;90 635 души от уязвими общности са получили поддръжка при намирането на работа, с помощта на програмата за взаимност Sourcing на L’Oréal;За четвърта поредна година L`Oréal получи три отлични оценки – оценка „ А “, най-хубавият вероятен резултат от всички оценки на CDP в три основни области: отбрана на климата, стабилно ръководство на води и на гори. L`Oréal е единствената компания в международен мащаб, спечелила 3 оценки „ A “ в класацията на CDP за четири години.
С тази стратегия за стабилно развиване, както и със своята мощна етична ангажираност, политиката си за поощряване на многообразието и филантропските си инициативи, подкрепени от фондация L`Oréal и марките на компанията, групата на L`Oréal способства за реализиране на 15 от 17-те цели за стабилно развиване, избрани през 2015 година от Организацията на обединените народи (ООН).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР