Инвестиционен проект на община Казанлък за реконструкция на сградата на

...
Инвестиционен проект на община Казанлък за реконструкция на сградата на
Коментари Харесай

Културното министерство финансира проект за реконструкцията на хуманитарната гимназия в Казанлък

Инвестиционен план на община Казанлък за реорганизация на постройката на Профилираната филантропична гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ финансира Министерството на културата (МК). Пълният механически план е импортиран за координиране в Националния институт за недвижимо културно завещание към МК, а това е първата стъпка за реализирането на ремонтните действия за консервация на постройката, която е със статут на локална културна полезност.
Проектът за преустрояване, ремонт на покрив, фасади, електрическа, ВиК и отоплителна апаратура и топлоизолация на стените от вътрешната страна на Педагогическото учебно заведение „ Свети Свети Кирил и Методий “ се финансира с 35 хиляди лв. за правене на капиталов план във фаза работен.
Реализирането на плана, по който ще се извършат строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи на гимназията ще има дълготраен и позитивен резултат за учениците, преподавателите, личния състав и родителите. Той ще обезпечи по-добри условия за работа в постройката, както и за посетителите на Казанлък, които ще могат да се срещнат с обновената и съхранена архитектурна и историческа полезност на Казанлъшкото педагогическо учебно заведение. 
То е намерено през 1883 година и основава първите генерации готови учители в България. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР