Инвестициите на Русия в разработването на нови оръжия през последните

...
Инвестициите на Русия в разработването на нови оръжия през последните
Коментари Харесай

Military Times: Обновената руска армия предизвиква САЩ и НАТО

Инвестициите на Русия в създаването на нови оръжия през последните години трансфораха съветската войска в мобилна мощ, която може да провокира Съединени американски щати и НАТО в Европа, написа Military Times.

Според скорошен отчет на изследователския център RAND интервенциите в Сирия и Украйна научиха Русия по какъв начин да употребява както наземно, по този начин и електронно оръжие на бойното поле, написа "Поглед инфо ".

Междувременно близо двете десетилетия присъединяване в споровете в Близкия изток са понижили способността на Съединени американски щати да се бори с равнопоставени съперници, се споделя в документа.

Инвестициите на Русия в създаването на сухопътно, балистично, огнестрелно и електронно оръжие от 2000 година насам трансформират съветската войска във "високо мобилна мощ, способна да завземе и задържи територии в Европа ", написа Military Times, базирайки се на скорошен отчет на изследователския център RAND, озаглавен "Тенденции в съветските въоръжени сили ".

Според създателите на документа опитът от съветското присъединяване в украинския спор показва способността на Москва дейно да употребява единици с размер на дивизия на бойното поле.

В същото време, макар че интервенциите в Сирия предоставиха на руснаците скъпи военни умения за водене на експедиционна война, армията на страната е по-ефективна в интервенции покрай границите си и тя въпреки всичко би трябвало да показва способността си да организира огромни интервенции.

Междувременно близо двете десетилетия присъединяване в битка против въстаници са понижили способността на Съединени американски щати да се бори с равнопоставени съперници, се споделя в отчета.

По този метод напъните на Русия да модернизира армията си провокират силите на Съединени американски щати и НАТО на бойното поле, което значи, че Алиансът би трябвало да продължи да следи трендовете в развиването на възходящата съветска военна мощ, предизвестяват специалистите.

„ Потенциалът на Русия е повишен толкоз доста, че хипотетичният ѝ удар върху балтийските страни или други съдружници на Съединени американски щати в НАТО ще съставлява сериозна опасност “, споделят създателите на отчета.

Както се акцентира в документа, съветските танкове, самоходни оръдия и самолети залагат на подвижността в ущърб на сигурността на бойното поле. По-леката отбрана на бронята разрешава на съветската техника да поддържа „ отлична пъргавина при сложни условия “, а също по този начин дава опция да се приземи или транспортира благодарение на хеликоптери.

„ Лакмусовият тест “ за напъните на Москва за рационализация е присъединяване ѝ в украинския спор, уверени са специалистите на RAND. Според тях Москва и Киев водят високотехнологична война, употребявайки електронно и кибероръжие, както и обстрели на далечни дистанции, които Съединени американски щати и НАТО „ следят от аварийна пейка “.

Междувременно Съединени американски щати изоставиха множеството средства, нужни за борби с не по-малко мощен зложелател в Европа и Америка, като се концентрираха върху споровете с ниска активност в Афганистан, Ирак и Африка.

Както RAND заключава, "увеличеният брой военнослужещи на контракт, нарасналият професионализъм на младшия командващ личен състав, подобряването на образованието, увеличението на броя на ученията, както и боевете в Украйна и Сирия доведоха до огромни усъвършенствания в качеството на съветските военни елементи. "

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР