Инвестиции в размер на 29,5 милиарда лири (36,8 милиарда долара)

...
Инвестиции в размер на 29,5 милиарда лири (36,8 милиарда долара)
Коментари Харесай

Британското правителство обяви, че е привлякло инвестиции за почти 37 милиарда долара

Инвестиции в размер на 29,5 милиарда лири (36,8 милиарда долара) е съумяло да си обезпечи държавното управление на Англия от частния бранш. Това е съобщил министър председателят Риши Сунак в изказване директно преди Втората Глобална капиталова среща на високо ниво в Хамптън Корт, покрай Лондон, целяща да възвърне статута на страната като най-голямата дестинация за директни задгранични вложения в Европа, съобщи Ройтерс.

След като предходната седмица английското държавно управление предложи непрекъснати данъчни облекчения за предприятията, с цел да могат те да модернизират заводите и индустриалните си уреди, в този момент Сунак се надява, че привличането на задгранични вложители ще помогне за разширение на стопанската система на страната.

Австралийските капиталови фондове " Ай Еф Ем инвестърс " (IFM Investors) и " Ауеър сюпър " (Aware Super) ще влагат надлежно 10 и 5 милиарда лири в разнообразни планове в Обединеното кралство - от развиването на инфраструктурата и енергийният преход до построяването на налични жилища, се показва в изказването от офиса на Сунак.

В него написа още, че испанският енергиен колос " Ибердрола " (Iberdrola) ще вложи 7 милиарда лири в допълнение към капиталовите си проекти във Англия, които включват работа по електропреносни и разпределителни електрически мрежи.

Други планове, изброени в държавното изказване, включват инвестиция от 2,5 милиарда лири в развиването на изкуствен интелект от страна на " Майкрософт " (Microsoft).

" Привличането на световни вложения е в основата на моя проект за напредък на стопанската система ", декларира Сунак преди началото на капиталовата среща.

Според английския министър председател ново финансиране за браншове като зелената сила, науките за живота и нововъведенията, свързани с осведомителни технологии, ще основат висококачествени работни места в цяла Англия.

Очаква се на Втората Глобална капиталова среща на високо ниво да участват ръководителите на някои от най-големите финансови корпорации, като Стивън Шварцман, създател на частната капиталова компания " Блекстоун " (Blackstone), Дейвид Соломон, основен изпълнителен шеф на " Голдман Сакс " (Goldman Sachs) и Джейми Даймън, основен изпълнителен шеф на " Джей Пи Морган Чейс " (JPMorgan Chase).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР