Инвеститорите в Mobike и Ofo водят предварителни разговори, в които

...
Инвеститорите в Mobike и Ofo водят предварителни разговори, в които
Коментари Харесай

Два от най-горещите стартъпи в Китай може да се слеят

Инвеститорите в Mobike и Ofo водят предварителни диалози, в които крайната цел е обединяване на два от най-горещите започващи компании в Китай. Сливането би трябвало да приключи прекомерно скъпата борба сред двете и основаването на един преобладаващ състезател в бързорастящия бизнес с отдаването на колела чартърен, написа Bloomberg.

Общата оценка на двете компании надминава 4 милиарда $ и главният въпрос е по какъв начин ще бъдат разграничени акциите измежду вложителите. Ако те не съумеят да реализират единодушие, договорката ще пропадне.

Зад двете компании стоят два от най-големите интернет колоса в Китай (а и в света) - Alibaba Group Holding Ltd. и Tencent Holdings Ltd. Досега стартъпите съумяха да привлекат над 1 милиард $ свежи средства и да отстранят по-малките съперници от конкуренцията.

Вместо да употребяват заключващи механизми и станции, двете компании отдават велосипедите с помощта на приложения за смарт телефон и електронни портфейли. Двете компании имат желание да излязат отвън Китай и да стартират да оферират услугите си в останалите елементи на Азия, Европа и Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР