Инвеститорите трябва да обмислят внимателно дали купуването на американски акции

...
Инвеститорите трябва да обмислят внимателно дали купуването на американски акции
Коментари Харесай

Инвеститорите трябва да внимават с американските акции, предупреждава пазарен анализатор

Инвеститорите би трябвало да обмислят деликатно дали пазаруването на американски акции е верния ход в актуалната среда. Това съобщи пред Си Ен Би Си Питър Тугуд, основен капиталов шеф в Embark Group.

Според него доста мениджъри на фондове не демонстрират необикновен интерес към американските акции, макар че пазарите демонстрират признаци за възобновяване след трагичните спадове през март.

По неговите думи развиването на обстановката ще зависи от битката сред икономическите фундаменти и държавните тласъци.

„ Фундаментите ще са ужасни, няма подозрение, че корпоративните облаги също ще се са ниски. Фискалните тласъци могат да бъдат моста сред тях “, разяснява Тугуд.

Американската стопанска система, сходно на международната, се чака да понесе съществени вреди поради пандемията от COVID-19, като Международният валутен фонд предвижда стесняване на брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати с 5,9% тази година. В опит да ограничи вредите, Камарата на представителите в Съединени американски щати утвърди пакет на стойност 3 трлн. $ за поддръжка на стопанската система.

Тугуд съобщи, че доста фондови мениджъри не престават да влагат в американски акции, защото „ те няма по какъв начин да знаят дали фискалните тласъци са задоволително огромни, с цел да на невижданата рецесия, която ще докара до изпарение на приходите, невиждано от повече от 100 година “. Той прибавя, че сега вложителите се чудят дали би трябвало да отпишат корпоративните облаги и за 2021 година

Наложените от държавното управление ограничения за ограничение на разпространяването на вируса в композиция с ниското търсене засегнаха корпоративните облаги през първото тримесечие. Редица американски компании, измежду които Lyft, Apple и PepsiCo отдръпнаха прогнозите си за облага, към единствено една пета от компаниите от S&P 500 към момента поддържат прогнозите си.

Днес доста анализатори предизвестяват, че възобновяване на облагите може да отнеме по-дълго време, в сравнение с чакат пзарите.

„ Трябва да си зададете въпроса какви прави пазаруване на американски акции сега вярното решение “, споделя Тугуд, като добавя, че съотношението на цените на акциите по отношение на облагите на фирмите в никакъв случай не е било по-голямо.

Джей Джей Кинахан, който е основен пазарен пълководец на TD Ameritrade, споделят терзанията на Тугуд,. Миналата седмица той съобщи пред Си Ен Би Си, че търговията на пазарите сега се базира на чист оптимизъм, а не на действителни резултати, и че двата фактора може да се сблъскат в средата на юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР