Инвеститорите от Уолстрийт“ разполагат стада овце, които да косят тревата,

...
Инвеститорите от Уолстрийт“ разполагат стада овце, които да косят тревата,
Коментари Харесай

Как овцете могат да опазят соларните централи от сянката

Инвеститорите от „ Уолстрийт “ разполагат стада овце, които да косят тревата, покриваща инсталациите им слънчеви панели, до момента в който се стремят да излъскат зелените си качества и да завоюват локална поддръжка за от време на време предизвикващи разделяне нови планове за възобновима сила, написа в собствен разбор Wall Street Journal. 

Данъчните тласъци по Закона за понижаване на инфлацията и паричните инжекции от дъщерни сдружения на Berkshire Hathaway и фонда за количествен хедж DE Shaw предходната година помогнаха на промишлеността за слънчева сила в Съединени американски щати да пораства с най-бързите си темпове, с задоволителен капаците за зареждане на към 6 милиона американски домове.

Животновъди от щата Ню Йорк до Калифорния са едни от първите „ бенефициенти “ на плановете. Броят на обектите за слънчева сила, които употребяват овце за паша на тревата и необятно публикувания съветски трън, който пораства към панелите, се е нараснал 10 пъти през последните две години, съгласно комерсиалната организация с нестопанска цел American Solar Grazing Association.

Групата пресмята, че 80 000 овце в този момент пасат към 100 000 акра в 500 обекта за слънчева сила в 27 щата - достигайки до кътчета под слънчевите панели, които обемистите косачки мъчно могат да подрежат. Уебсайтът на ASGA споделя, че овцете „ са съобразителни събирачи на храна, които се разхождат, с цел да търсят растителност, която другояче би могла да се трансформира в сенчесто стеснение за слънчевата компания “. Той добави, че „ поради сигурността на съществуващите слънчеви масиви с невисок монтаж не се предлагат кози, крави, свине и коне “.

Джонатан Кет, изпълнителен шеф на специфичните планове в DE Shaw Renewable Investments (Desri), казава: „ Ние нормално подписваме контракти за това, което назоваваме ръководство на растителността, което е просто изтънчен метод да се каже „ косене на тревата и плевелите “, и в доста от нашите портфолиа обмисляме дали овцете са удобен вид... в някои случаи това е в действителност естественият път “.

Компанията Desri в този момент ръководи към 3000 акра пасища и генерира задоволително слънчева сила, с цел да зарежда град Денвър. Фермерите нормално получават 1 $ на акър всякога, когато посещават обект, нормално два или три пъти годишно, като се изискват към 200 овце на 100 акра.

Армия от 5000 овце се грижи единствено за слънчевата на дъщерното сдружение на Berkshire Hathaway BHE Renewables Topaz.

BHE казав:

Ние оценяваме успеваемостта на нашата тактика за ръководство на растителността от миналата година и изследваме количествата превалявания през зимните месеци, с цел да определим какъв брой овце ще са нужни на място, с цел да сме сигурни, че имаме ефикасна тактика за паша. “

Подкрепата от някои от най-големите финансови групи в страната пристигна в подобаващ миг за американската овцевъдна промишленост, която от десетилетия се бори с намаляващото произвеждане и свиващите се доходи, защото търсенето на вълна и агнешко месо е спаднало. Производството на овце и агнета съставлява по-малко от 1% от американската животновъдна промишленост, съгласно лобистката група за месната промишленост в Съединени американски щати Animal Agriculture Alliance.

Овцевъдите би трябвало да разнообразят източниците си на приходи, с цел да оцелеят. Така наречената „ слънчева паша “ съставлява „ най-голямата опция, която [овцевъдната] промишленост е виждала от най-малко едно потомство или повече “, сподели Райън Индарт, животновъд от четвърто потомство от Калифорния.

Компаниите за слънчева сила и фермерите се сплотяват по „ много елементарен метод “, сподели президентът на ASGA Ник Арментраут.

Базираната в Ню Йорк инфраструктурна капиталова група Greenbacker Capital ръководи дузина обекти за слънчева паша в Съединени американски щати.

Наличието на локален фермер, който обслужва даден обект, може да помогне за ограничение на кражбите, също така имате някой, който е по-добре оборудван да ръководи земята от обичайна косачка “, сподели Шанън Скарброу, управител на програмата за резистентност на Greenbacker. „ А в селската общественост [слънчевата паша] прибавя малко сексапил. “

Изпълнителният шеф по развиването на Desri Лиз Пейтън сподели, че в случаите, когато земята е била употребена за селско стопанство преди построяването на слънчева площадка, „ това може да бъде сложен преход за локалните общности “.

„ Ако знаят, че земята няма да се употребява за млечна плантация, само че че овцете към момента ще пасат, това оказва помощ да се облекчи част от съмнението към смяната “, добави Пейтън.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР