"Инвеститорът Райков отряза 3 перфектно здрави дръвчета." Това сподели с

...
"Инвеститорът Райков отряза 3 перфектно здрави дръвчета." Това сподели с
Коментари Харесай

Два чинара паднаха жертва на търговски център в Кючука

"Инвеститорът Райков отряза 3 съвършено здрави дръвчета. " Това показа с Plovdiv24. bg ядосан пловдивчанин. Повод да се свърже с нас е публикацията ни за строежа на търговски център в "Кючук Париж ", сеещ тиня и съсипия. 
"За мен това е закононарушение, без значение на кого в Общината е платил, с цел да му позволи, в случай че несъмнено има такова позволение. Абсолютно отрицателно съм надъхан по отношение на сходни вложители, които стартират да градят с съсипия ", споделя той. 
Теренът е частен, а планът за градеж е минал ЕСУТ. Това съобщи за читателите ни кметът на регион "Южен " Борислав Инчев. Изсечени са два чинара. Съгласно настоящата разпоредба на Общината за това е заплатена такса от по 1000 лв.. 
Унищожението на дръвчетата изненадало и самия Инчев. 
"Те бяха добре развити, на към 25-30 години. Бяха покрай регулационната граница, можеше да се запазят ", показа той. За пловдивчани Инчев обаче разясни, че Общината няма опция да въздейства на притежателите на техен терен, по разпоредба вложителят би трябвало единствено да уведоми администрацията, в случай че желае да отстрани дърво от парцела си. Експертния съвет за устройство на територията е органът, който може да даде рекомендация за опазване на растителността, само че самият притежател отново може да не се съобрази и с нея.
Plovdiv24.bg напомня, че въпросният вложител е индивидът, който отсече 100-годишния чинар от ул. "Богомил ". Пращящото от здраве дърво бе повалено при започване на август предходната година, защото попадаше в частен терен, набелязан за строителство на голямо казино с паркинг. Собствеността на терена е на компания "Ти Ес Ай " с шеф Георги Райков. Въпросният има стабилен бизнес, а преди 3 години бе спряган за нов притежател на "Локомотив " - Пловдив. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР