Инвазивните видове са реална заплаха за биоразнообразието, съобщава Франс прес.

...
Инвазивните видове са реална заплаха за биоразнообразието, съобщава Франс прес.
Коментари Харесай

Инвазивните животински и растителни видове са реална заплаха за биоразнообразието

Инвазивните типове са действителна опасност за биоразнообразието, оповестява Франс прес. В понеделник интернационална неправителствена платформа ще разгласява отчет за да предизвести за мащабите на явлението и какви са вероятните способи за справяне с него.

Инвазивните скотски и растителни типове са доста приспособими. Не всички те са въведени от индивида, само че крайният резултат е изтласкване на локалните типове и даже действителна опасност от изгубване.

Изменението на климата, замърсяването и инвазивните типове са измежду аргументите за загуба на биоразнообразието в световен мащаб, напомнят специалисти, заседаващи под егидата на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проучване от 2021 година демонстрира, че 14% от бозайниците и 27% от птиците са застрашени и могат да изчезнат през идващите петдесет години.

Световната база данни за инвазивни типове прави оценка броя на нападателните " пришълци " на 1071. Изменението на климата обаче улеснява придвижването на типовете.

Вредните резултати могат да останат невидими за дълго време и един тип, който в миналото е бил считан за инвазивен, може към този момент да не е подобен няколко години по-късно, защото околната среда ще се е приспособила към него или просто ще е липсващ от единствено себе си.

Няма добър или неприятен скотски тип, акцентират учените, тъй като казусът е местенето им средата, а не самият тип самичък по себе си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР