Инциденти възникнаха едновременно на двата руски газопровода за износ към

...
Инциденти възникнаха едновременно на двата руски газопровода за износ към
Коментари Харесай

ЕК: Държава стои зад саботажа на Северен поток

Инциденти породиха по едно и също време на двата съветски газопровода за експорт към Германия

" Доколкото мога да преценява, това е доста добре премислена офанзива, която не може да бъде осъществена от елементарна група хора. Така че има огромен риск зад това да стои някаква страна “, съобщи европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон в ефира на телевизионния канал ZDF, съобщава .

Йохансон счита, че Европейски Съюз би трябвало да направи повече, с цел да предотврати сходни офанзиви против инфраструктура. Според нея този инцидент представлява " ескалация “ и " опасност “. Като реакция на случилото се, означи еврокомисарят, Европейска комисия предлага да се организира стрес тест във връзка с сериозни инфраструктурни обекти в страните членки на Европейски Съюз. 

" Разбира се, че имаме съмнение, само че е прекомерно рано да се съди за това изрично “, добави еврокомисарят, отговаряйки на въпроса на водещия коя страна може да е забъркана в случилото се.

В понеделник инциденти породиха по едно и също време на двата съветски газопровода за експорт към Германия. Според информация от управляващите на Дания и Швеция два теча на газ са открити при Северен поток и един на Северен поток 2 покрай остров Борнхолм. Германия, Дания и Швеция не изключват целеустремен бойкот.

Работата на Северен поток е спряна от края на август поради проблеми с ремонта на турбините на Siemens, породени от западните наказания. Газопроводът обаче остана цялостен с газ. Северен поток 2, приключен през 2021 година, само че по този начин и не пуснат в употреба, също към този момент е зареден с газ.

По-рано Генералната прокуратура на Руската федерация инициира формиране на дело за акт на интернационален тероризъм след повредата на газопровода. Извънредно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на диверсията против газопровода " Северен поток “ е планувано за 22.00 часа българско време в петък.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР