Инцидентът със Северен поток подкопа окончателно доверието между ЕС и

...
Инцидентът със Северен поток подкопа окончателно доверието между ЕС и
Коментари Харесай

Алексей Мухин пред Гласове: САЩ разрушават европейската икономика. Вече няма атлантическа солидарност

Инцидентът със " Северен поток " подкопа дефинитивно доверието сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Това споделя в изявление за " Гласове " политологът, генерален шеф на Центъра за политическа информация и специалист от Валдайския спорен клуб. С него беседва Владислав Наков.
- Здравейте Алексей Алексеевич, благодаря Ви, че приехте поканата на уеб страницата “Гласове ”! Да се върнем към датата 15.11. 2022г., когато две ракети паднаха на територията на Полша, които след това се оказаха украински. Как си обяснявате реакциите на Съединени американски щати и НАТО? Бяха сдържани преди още да се откри сигурно от кое място са изстреляни те?

- Мисля, че тази провокация просто се провали. Задачата на украинската и полската страна беше да усилят оптимално степента на спор сред Запада и Русия в навечерието на 7-ата среща на НАТО в базата " Рамщайн ", където се разпределяше помощта за Украйна.
- Отрази ли се това по някакъв метод на хода на СВО и в случай че да - по какъв начин?
- Този епизод ще повлияе единствено на равнището на доверие на западната общественост към Зеленски – той го губи.

- В една шега известните съветски шегаджии Вован и Лексус се показват за френския президент и в “разговор ” с президента на Полша самият Анджей Дуда сподели, че “не желае война с Русия ”. За какво е знак това?
- Има учредения да се счита, че задачата на полския президент не е война с Русия, а окупацията на западноукраинските земи (протекторат или анексия). Затова той демонстративно се „ сприятелява “ със Зеленски, само че в това време концентрира на своя територия максимума от военната инфраструктура на НАТО.  Полша би трябвало да размени Германия в бъдеще като поддържаща страна на НАТО в Европейски Съюз.
- По информация от последните дни турската войска е блъснала американски център за образование на кюрдски бойци в Сирия, преди седмица унгарският външен министър отговори на американския дипломат в Будапеща и рецензиите му за визитата му в Москва и неговото присъединяване в нуклеарния конгрес с думите: „ Американското посолство няма право да подлага на критика визитата ми в Москва “. И двете страни са членки на НАТО, Унгария е част и от Европейски Съюз. Това сигнал за равноправност ли е? И може ли да се приказва за такава наклонност в НАТО и Европейски Съюз?
- Мисля, че към този момент няма атлантическа взаимност, откакто Съединени американски щати започнаха да унищожават европейската стопанска система - няма доверие. Инцидентът със " Северен поток " го подкопа дефинитивно, просто не всички страни в ЕС още са го разбрали. Страните от Западна Европа, вследствие на това, рискуват да получат изцяло непотребен спор с Китай като резултат. А Унгария прави това, което всяка страна от Европейски Съюз желае да направи, като се изключи балтийските страни.
- Да се ​​върнем на войната. Предстои мобилизираните да се включат. Има ли някакви съответни резултати, които се чака да бъдат реализирани?
- Руската страна счита мобилизацията за сполучлива - голямото болшинство от мобилизираните са пристигнали умишлено в зоната на военните дейности. Възможно е да се избегне изпращането на наборници и срочници там, което е от огромно обществено значение за гражданското общество в Руската федерация.
- Как очаквате да се развие конфликтът в подобен случай с оглед и на идващата зима?
- През зимата най-вероятно ще има нахлуване на въоръжените сили на Руската федерация и смяна на формата на СВО към по-твърд вид във връзка с въоръжените сили на Украйна и нацбатальоните.
- Руската федерация организира референдуми в 4 области на Украйна. Спомням си първата война в Чечня, мирния контракт от Хасавюрт и изтегляното на съветските войски, втората война, която последва, откакто Владимир Путин към този момент беше на власт, тогава Русия победи и както виждаме Чеченската република е доста добре интегрирана като индивид в състава на Руската федерация и в действителност чеченските бойци играят основна роля в Украйна. Така ли очаквате да вървят нещата и с четирите области. Оттегляне, връщане на позиции?
- Вие знаете, че всеки от районите има обособена история - Луганската и Донецката национални републики станаха част от Руската федерация умишлено, посредством страдалчество, за тях това е премия за 8 години нарушавания от украинската страна на минските съглашения, ежедневни обстрели, както и терористична и саботажна активност в тези територии. Що се отнася до Херсонска и Запорожка област, обстановката беше много непредвидена за тях, съветската страна се опитваше да се обезпечи откъм морето. Във всеки случай Русия разчиташе на рускоезичното население в районите - проукраинската част от него към този момент беше напуснала или евакуирана по това време.
- Преди десетина дни излезе информация, че трибунал в Швеция е осъдил финландска газова компания да заплати на " Газпром износ " 300 милиона евро за неплатен газ по схемата " вземи или заплати ". Смятате ли, че предстоят още такива случаи и какъв би бил резултатът?
- Мисля, че в близко бъдеще " Газпром " ще засилва работата на правния си отдел, с цел да развие този триумф. Правната активност ще се насочва и посредством Световната комерсиална организация и други платформи, налични за съветската страна.
- Преди дни Екологичен потенциал одобри декларация, с която признава Русия за “страна спонсор на тероризма ”. Какво значи това?
- Мисля, че става въпрос за утилитарни неща. Наблюдатели в Русия обърнаха внимание на обстоятелството, че Германия разисква опцията за пренасяне на бизнеси не в Съединени американски щати, а в Русия - по-близо до евтини енергийни източници. Такъв протест против санкционната система, несъмнено, не можеше да бъде позволен, по тази причина беше дадена команда: Русия да бъде приета за „ страна, спонсорираща тероризма “ в Екологичен потенциал, балтийските страни, Холандия, Чехия и Полша. Сега ще бъде извънредно мъчно за бизнес структурите да преодолеят този псевдоправен случай, с цел да се реалокират в Русия.
 
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
29 Ное 2022172229 Ное 2022369828 Ное 2022822427 Ное 2022650425 Ное 2022284322 Ное 20229236КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022127919 Ное 202293929 Ное 202222824 Sep 20223065
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР