Инцидентът с руския Су-24, който беше свален близо до турско-сирийската

...
Инцидентът с руския Су-24, който беше свален близо до турско-сирийската
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за инцидента, който щеше да вкара Турция и Русия във война

Инцидентът с съветския Су-24, който беше свален покрай турско-сирийската граница през 2015 година, може да е по виновност на командира на турските Военновъздушни сили Абидин Юнал. Това оповестява изданието Nordic Monitor с позоваване на данните от правосъдното дели, съобщи News.bg.

Според известия в медиите Юнал е наредил на подчинените да нападат съветски военни самолети без предизвестие. Според показанията на полковника от щаба Али Дурмуш, изразени от него на 15 август 2017 година, в деня на случая, командването на бойните военновъздушни сили уведомява Юнал за съветския военен аероплан, забелязан покрай турската граница.

" Когато му се обадиха и му оповестиха за два съветски самолета, които кръжат над нашата граница, той им заповяда да смъкват самолети, в случай че пресичат турското въздушно пространство и затвори. В резултат на това няколко минути по-късно позвъняване самолетът, който прекоси нашето въздушно пространство, беше свален от водачите ", сподели Дурмуш.

Турция преди този момент отхвърля догатките за присъединяване на военното командване на страната в случая. На 24 ноември 2015 година турските Военновъздушни сили смъкват съветски бомбардировач Су-24. И двамата водачи катапултираха, навигаторът съумя да избяга. Пилотът е прострелян от земята от бойци от опозиционните сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР