Инцидентът с кортежа на Гешев е терористичен акт. Взривното устройство

...
Инцидентът с кортежа на Гешев е терористичен акт. Взривното устройство
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Инцидентът с кортежа на Гешев е терористичен акт

Инцидентът с кортежа на Гешев е терористичен акт. Взривното устройство не е от най-мощните, само че несъмнено е планувано за ликвидиране. Джипът му евентуално е бил задоволително предпазен за това количество гърмеж, сподели за „ Нова нюз “ ген. Румен Миланов, някогашен началник на НСО.

„ Въпросът е къде е сложено взривното устройство, какво съставлява – дали е самоделно или пехотна мина. Това ще се види от експертизата. Следващият извънредно значим въпрос е по какъв начин е задействано – дали без или с наблюдаване, посредством телефон, друго устройство или радиосигнал. Ако това е задействано на място, там би трябвало някой да следи целия развой “, съобщи Миланов.

По думите му по предписание авансово се прецизират маршрутите на основния прокурор, само че постоянно има разнообразни разновидности, които се избират в последния миг. „ Явно има информация за придвижването на основния прокурор и има предварителна подготовка. Иска се време за неговото инсталиране. Това е случай, при който страстите в прокуратурата са по-значими от различен път “, счита той.

Според него е допустимо задачата да е била заплашване. „ Главният прокурор е бил със фамилията си, бил е с децата си. Един гърмеж е щял да провокира стрес в децата му. Идва въпросът за една огромна оперативно-издирвателна активност, както и усилена защита на НСО. Трябва да бъдем доста деликатни с говоренето. В охранителната работа реагирай незабавно, в оперативната – не бързай. Всяко изказване крие информация, която може да е потребна за причинителите “, акцентира генералът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР