Инцидентът не е първият по рода си. Той стана броени

...
Инцидентът не е първият по рода си. Той стана броени
Коментари Харесай

Японски изтребители бяха вдигнати по тревога заради два руски разузнавача

Инцидентът не е първият по рода си. Той стана броени дни, откакто украинският президент Володимир Зеленски взе участие в срещата на върха на Г-7 в Хирошима, на която всички членове на групата потвърдиха поддръжката си за страната му против съветското настъпление, написа Българска телеграфна агенция. Ивменно на нея се дискутираше доставката на изтребители Ф-16 от Запада на Украйна. 

Решенията на Г-7 са ориентирани към въздържане на Русия и Китай, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров, предадоха международните организации по време на срещата, на която Япония беше хазаин. Пекин също изрази мощното си неодобрение по отношение на официалното съобщение на Г-7 за Китай, съобщи Франс прес. В документа бяха отправени няколко упрека към Пекин по отношение на Южнокитайско море, правата на индивида и хипотетични китайски намеси във вътрешните каузи на други страни.

Само преди ден Япония връчи на Украйна на публична гала 100 броя военно-транспортна техника, включително и камиони.

В същото време към този момент Япония не възнамерява да влиза в НАТО и не е взимала решение за разкриване в страната на посланичество на Северноатлантическия алианс, заяви ТАСС, като цитира изявление на японския министър председател Фумио Кишида пред депутатите в японския парламент.

Кишида акцентира, че Япония не възнамерява да става нито асоцииран член на Нато, нито непрекъснат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР