Интригата заедно или отделно ще се явят на избори ПП

...
Интригата заедно или отделно ще се явят на избори ПП
Коментари Харесай

Василев обяви по повод офертата на ДБ, че ПП не е дясна

Интригата дружно или настрана ще се явят на избори Политическа партия и Демократична България върви към предупреден край. Днес  Асен Василев съобщи, че партията, на която е съпредседател, ще оповести решението понеделник или вторник. Но паралелно обясни в детайли, че Политическа партия не е дясна партия - била центристка, изповядвайки и леви идейни позиции. Това е следващото изказване от Политическа партия, в което те без да посочват непосредствено, демонстрират противоречие за коалиция. Василев даде да се разбере, че негативния отговор е съвсем взет, само че се изчаквало ново социологическо изследване, откакто сондажът на " Маркет линкс " от преди няколко дни не посочил резултати в интерес на съюз с Демократична България.

" Първо, ние не сме дясна партия. Ние сме центристка партия ", сподели Василев. И изясни, че Политическа партия взела от дясното идеите да не се пипат данъчните ставки, да се резервира плоския данък, да се дава самодейност на частния бранш. Но имало и взаимствано от левия набор - необятна обществена стратегия, включваща увеличени пенсии, средства за учители, медицински сестри, облекчения за работещи родители и така нататък " Ние сме една доста центристка групировка за това по какъв начин да се разходват средствата ", сподели той. На уточнението, че звучи като сътрудник на Българска социалистическа партия, Василев отговори: " И да, и не ". После уточни някои идейни разлики с Българска социалистическа партия, измежду които е, че социалистическата партия желала повече облагане.

Реално отговорът на Политическа партия към Демократична България ще пристигна в последния миг. В сряда изтича срокът за регистрация в ЦИК.

" Целта на тези избори е не Политическа партия да вземе най-вече гласове. Целта е да се образува болшинство от 121 гласа, което ясно да съобщи, че няма да работи с господин Борисов, ще спре кражбите и няма да има троянски кон в него ", сподели още Василев. Той изключи следизборно съдействие с опцията Има Такъв Народ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР