Интригата между бившия спортен министър Радостин Василев и президента на

...
Интригата между бившия спортен министър Радостин Василев и президента на
Коментари Харесай

Илиана Раева няма да съди Руди Гела заради записите


Интригата сред някогашния състезателен министър Радостин Василев и президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се заплита още повече, откакто Василев съобщи през профила си във Facebook, че разполага с аудио и видео запис от две срещи сред него и Раева, свързани с новата зала по художествена гимнастика за националния ни тим, чийто градеж към този момент четвърта година не може да стартира. Според изказванията на Василев на въпросните записи от срещите има скандални изявления от страна на Раева. Той в детайли среща аудиторията по минути и секунди защо става въпрос, като прави и следния коментар „ За мен вие, г-жо Раева, сте образец на огромен състезател, огромен началник, златно момиче, само че дребен и двуличен човек. Поговорката „ Вълкът козината си мени, само че нрава Не “, е писана за Вас. “

Неговата офанзива идва в отговор на дълга обява на Илиана Раева на нейната страница във Facebook, в която тя споделя за патилата, през които е предходна и битките, които е водила, с цел да може златните девойки да имат нова съвременна зала, в която да се приготвят качествено и остро подлага на критика някогашния състезателен министър за това, че е попречил процедурата по пускане на градежа на оборудването.

В по този начин създалата се обстановка се намеси и служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, която популяризира писмо до медиите, в което се споделя, че сходна процедура в нейния мандат освен няма, само че тя я дефинира като „ изцяло неприемлива и нарушаваща всички морални и законови правила “. Напомня се също по този начин член 32, алинея 2 от Конституцията на Република България, който споделя: „ никой не може да бъде наблюдаван, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други сходни дейности без негово познание или макар неговото категорично противоречие с изключение на в плануваните от закона случаи “.

Миналата седмица актуалният министър на младежта и спорта Весела Лечева оповести обществено по време на чуване в отрасловата комисия към Народното събрание, че по време на предшественика Радостин Василев спортното министерство е направило опит да трансформира 1.5 милиона лв., планувани за нова зала за националните ни тимове по художествена гимнастика, в план за енергийна успеваемост.

 се обърна за коментар към госпожа Илиана Раева, с цел да разберем каква е нейната позиция във връзка с записите, за които Радостин Василев приказва и цялата сага към непостроената зала.

Ето по какъв начин протече диалога ни с президента на БФХГ дословно и без редакторска интервенция.

 

Г-жо Раева, по какъв начин бихте коментирали изказването на Радостин Василев в профила му във Facebook, в което твърди, че разполага с аудио и видео запис от две срещи с Вас, на които ви обяснявал в детайли проблема със залата за художествена гимнастика?

Нищо не мога да настоявам. Весела Лечева през вчерашния ден е направила коментар. Аз нямам какво да прибавя!

Всъщност още предходната седмица служебният министър на младежта и спорта госпожа Весела Лечева оповести обществено, че до момента в който е бил министър господин Василев се е опитал да пренасочи средствата, планувани за уголемение на националната ви база на стадион „ Раковски “, по друго направление, а точно за енергийно възобновяване на спортни уреди, какво смятате за това?

Написах какво считам.

Все отново каква е Вашата позиция, кажете няколко думи и за нашата медия?

Не, не желая да разясня, тъй като единствено ще му ….. Щастлива съм, че се работи. Ще разясня това, че съм щастлива, че сега се прави всичко допустимо да се даде старт на градежа на залата.

Вие имахте ли визия, че сте записвана по време на тези срещи?

Е по какъв начин ще предположа, че съм записвана!

А ще търсите ли правата си по правосъден път, имайки поради, че сходно деяние е незаконно?

Той самичък излезе и сподели, че има записи. Дори ми стана занимателно на това нещо. Не, въобще, нито ще го осъждам, нито ще се занимавам с него. Занимавам си се със залата, да построим залата.

Кога смятате, че това би могло да се осъществя? Какви са изгледите?

Това е безразсъден въпрос, запишете по какъв начин съм Ви дала отговор. Смятам, че се работи и ще се даде старт на това нещо, може и докрая на тази година, може и при започване на другата.

Какви бяха взаимоотношенията Ви с Радостин Василев, до момента в който беше отпред на Министерството на младежта и спорта, те започнаха със скандал, в самото начало имахте борба между тях, само че след това заровихте томахавките и се затоплиха?

Те не са се затопляли, а работехме доста професионално. Неговата работа е да финансира федерациите и той го правеше. Това е негово обвързване.

Да разбирам, че оценявате позитивно неговата работа като министър и сте била задоволена?

Разбира се, не съм имала проблем. Дори му благодарих, когато ни даде средства, с цел да може да създадем Световно състезание за девойки. Не съм имала проблем. Проблемът се оказа залата!

Защо, съгласно Вас? Защо смятате, че се стига дотук, до тези ексцесии?

Сега да Ви обясня нещо. От 14 години давам изявленията на публицисти. Какво желаете да кажа, с цел да извършите скандал. Няма никакъв скандал!

Не, не, въобще не става въпрос за това. Искаме напълно обективно да отразим обстановката!

Ама какво не, не. Вие сте някакъв новобранец там в гилдията. Какво желаете аз да кажа. Благодарила съм му за всичко. Всичко съм написала. Отдавна не употребявам медии, имам си медия във Facebook. Каквото би трябвало си пиша там и си давам отговор.

Разбирам Ви. Съвсем доброжелателно се обръщаме към Вас и се пробвам да си свърша работата. Още повече и аз съм била играч по художествена гимнастика и имам по-специално отношение към този спорт.

Ами би трябвало да извършите личен разбор върху всичко това, като сте била спортистка и сега сте журналистка. Имате три позиции – на двамата министри и на мен. Какво още желаете да кажа. Казала съм каквото е трябвало да кажа. Той е дал отговор и Весела Лечева през вчерашния ден още веднъж му е дала отговор.

Негово обвързване е да финансира федерациите, аз с него проблем няма по какъв начин да имам. Имам проблем с това, че е замислено парите да бъдат отклонени в друга посока, да не е за градеж на зала.

Защо смятате, че е подхванал този ход в случай, че Ви е подкрепял като федерация?

Нямам никаква визия! Това би трябвало да го питате него!

Но в обявата си във Facebook той хвърля обвинявания по отношение на Вас по отношение на изявленията ви на въпросните записи от срещите, по какъв начин бихте дали отговор на тях?

Не мога да отговоря. Аз съм Илиана Раева. Това е моят отговор. Всички знаят коя е Илиана Раева и какъв човек е Илиана Раева. Цяла България знае! Как ще му давам отговор, аз съм Илиана Раева, не мога да слизам на това равнище да давам отговор. Моят отговор е „ Аз съм Илиана Раева “!

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР