Интервюто ви за работа е минало добре и сте останали

...
Интервюто ви за работа е минало добре и сте останали
Коментари Харесай

Къде сбърках?

Интервюто ви за работа е минало добре и сте останали с усещането, че сте съумели да привлечете вниманието на интервюиращия. Не след дълго обаче получавате имейл от компанията, в която сте кандидатствали за работа, с информацията, че предлаганата позиция е била дадена на различен претендент. В резултат на всичко това в главата ви стартира да се върти един единствен въпрос: „ Къде сбърках? “

Тами Коен, която е президент и създател на Infomart, поучава да продължите контакта с компанията и да се разровите в аргументите за отхвърлянето на вашата кандидатура.

„ Не позволявайте връзката ви с компанията да завърши в този миг. Поддържайте отворена полемиката и пробвайте да разберете какво не ви е достигнало, с цел да спечелите стремежи пост. Попитайте кои са уменията, върху които би трябвало да продължите да работите, и коя част от вашето показване може да бъде усъвършенствана. Анализът на несполучливата кандидатура може да ви донесе скъпа информация, която да усили възможностите ви при идващото изявление за работа. “, поучава Коен.

От друга страна, Том Морън, основен изпълнителен шеф на компанията за набиране на личен състав Addison Group, споделя, че въпреки да няма нищо неприятно в търсенето на спомагателна информация от интервюиращия за аргументите да не бъдете наети, това допитване би трябвало да бъде направено по подобаващ метод.

„ Не би трябвало да засипете с въпроси мениджъра, отговарящ за назначението на нови чиновници, незабавно щом научите, че не сте получили работата. Не би трябвало обаче и да чакате прекомерно дълго, преди да отправите това питане, защото желаете усещанията от изявлението към момента да бъдат пресни. Няколко дни след изявлението, само че не по-късно от седмица, е положително предписание, към което може да се стремите в тази тенденция. “, споделя Морън.

Потърсете верния човек

След като разберете, че кандидатурата ви е била отхвърлена, пробвайте да установите контакт с представител на компанията, поучава и Джил Гуджино Панте, шеф на кариерния център на Университета на Делауеър.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР