Интервюто с руския президент показва, че Кремъл е достигнал до

...
Интервюто с руския президент показва, че Кремъл е достигнал до
Коментари Харесай

За Вашингтон пост интервюто на Карлсън с Путин може да е най-токсичната пропаганда изобщо

Интервюто с съветския президент демонстрира, че Кремъл е достигнал до републиканците на Тръмп, написа американското демократично издание
Докато пропагандистите на съветската държавна телевизия се надпреварваха да се плюнчат във връзка изявлението на Тъкър Карлсън с президента Владимир Путин, първата от лъжите на Карлсън за визитата му в Москва беше пресечена, както прилича, от представителя на Кремъл Дмитрий Песков, който евентуално е оказал помощ за организирането на цялото необичайно начинание.

Карлсън, консервативният някогашен водещ на Fox News с история на лъчение на подправени " вести ", твърдеше - погрешно - че известни американски вестници и малките екрани не желаят да интервюират Путин след нахлуването му в Украйна и подценяват гледната точка на Русия. Във вторник Карлсън назова западните медии " корумпирани " и ги упрекна в неистини във видео, с което удостовери, че е в Москва за диалог с президента.

" Господин Карлсън не е прав ", съобщи Песков по време на ежедневния си брифинг за публицисти. " Получаваме доста молби за изявленията с президента. "

Песков призна, че Кремъл всекидневно блокира настояванията за изявленията от огромни западни медии, само че съобщи, че е дал позволение на Карлсън, тъй като " неговата позиция е друга " от тази на огромните " англосаксонски медии ". (Англосаксонски е постоянно срещана обща насмешка със Запада, даже когато става дума най-вече за американци.)

Твърдението на Карлсън е учудващо, като се има поради, че двама публицисти, които са американски жители, понастоящем са в пандиза в Русия: Евън Гершкович от " Уолстрийт Джърнъл ", упрекнат в шпионаж и арестуван от сътрудници на Федералната работа за сигурност предходната година по време на репортаж в Екатеринбург, и Алсу Курмашева от Радио " Свободна Европа " /Радио " Свобода ", която има двойно поданство - американско и съветско, и която беше задържана през октомври, до момента в който посещаваше Русия от Прага, където живееше.

Карлсън беше уволнен от Fox News през април предходната година.

Решението на Кремъл да позволи изявлението показва интереса на Путин да построи мостове към деструктивния MAGA (Make America Great Again) детайл на Републиканската партия и като че ли отразява вярата на Кремъл, че Доналд Тръмп ще се върне на президентския пост и че републиканците ще продължат да блокират американската военна помощ за Украйна.

Спирането на помощта от Съединените щати, които са най-големият западен покровител на Украйна, може да обезпечи на Русия път към успеха в продължаващата съвсем две години война. Въпреки че войната значително е в патова обстановка, Украйна изпитва сериозен дефицит на бойци, муниции и оръжия, до момента в който се бори с доста по-големите и по-добре въоръжени съветски сили, написа флагманът на неолиберална Америка " Вашингтон пост ".

Путин показва себе си като страж на обичайните консервативни полезности, демонстрирайки обща идея с консерваторите от MAGA, които се опълчват на неутралните по пол тоалетни. Путин неведнъж е правил подигравателни подмятания за насърчаването на правата на транссексуалните от страна на Запада.

Правителството на Путин също по този начин потъпква свободата на словото, не разрешава всякакво обществено изложение на идентичността на ЛГБТ+ и вкарва в пандиза стотици антивоенни деятели, критици, феминистки, юристи и културни дейци за това, че са изразили мнението си.

Про-Тръмп републиканците са натурален съдружник на Путин във връзка с ЛГБТК+ и други въпроси, само че и тъй като Кремъл от дълго време се стреми да употребява разделянето в американското общество и да се намесва в политиката на Съединени американски щати, в това число посредством потреблението на интернет ферми за тролове.

" Карлсън е интелигентен и програмата му е ясна. Той и Путин ще работят дружно ослепително, с цел да подсилят подправения роман за Украйна, да отслабят Байдън и да укрепят Тръмп ", написа за евентуалния реванш за президентските избори в Съединени американски щати Янис Клуге, основан в Берлин анализатор на Русия. " Тази тяхна взаимна продукция може да се окаже най-ефективният и отровен агитационен клип, създаван до момента ".

Песков съобщи, че Кремъл избира Карлсън пред огромните западни медии, които Песков упрекна в пристрастност, като добави, че " няма никаква изгода " за Кремъл от даването на изявленията на одобрени западни новинарски организации.

Въпреки това говорителят на Кремъл упорства, че западните медии имат предпочитание да интервюират неговия началник. " Когато става въпрос за страните от груповия Запад, получаваме молби от огромни онлайн медии, обичайни телевизионни канали и огромни вестници, които по никакъв метод не могат да се похвалят, че се пробват най-малко да наподобяват безпристрастни във връзка с отразяването на протичащото се ", сподели Песков. " Това са медии, които заемат едностранчива позиция ", добави той. " Разбира се, ние нямаме предпочитание да поддържаме връзка с такива медии и няма никаква изгода да им даваме изявленията. "

Песков удостовери, че Карлсън е интервюирал персонално Путин. Песков също по този начин разказа Карлсън като " проамерикански ".

Карлсън постоянно е повтарял пропагандата на Кремъл за войната на Русия против Украйна, като е нападал украинския президент Володимир Зеленски и се е противопоставял на американската военна помощ за подкрепяне на Украйна да се отбрани.

Прокремълският коментатор Сергей Марков беше измежду ликуващите гласове, които отпразнуваха изявлението на Карлсон с Путин и способността му да доближи до републиканците на Тръмп, пресъздавайки гледната точка на Путин по отношение на войната.

Марков твърдеше погрешно, че западните държавни управления са " забранили " на огромните западни новинарски медии да интервюират Путин, тъй като " всички западни държавни управления по принцип знаят, че Русия е права ". Той не показа никакви доказателства за това изказване. " Това е международната интрига, която Тъкър Карлсън може отчасти да унищожи ", сподели Марков.

Константин Сонин, изтъкнат съветски икономист и критик на Путин, който в този момент работи в Чикагския университет, съобщи, че е " необикновено ", че Карлсон е отишъл в Москва, " с цел да разбере какво се случва ", вместо да посети Украйна, която всекидневно е изправена пред обстрел с съветски ракети. " Как визитата в Москва, столицата на страната агресор, на 500 благи от фронта... би помогнало да се разбере какво се случва? ", написа Сонин в X, някогашния Twitter.

Други също показаха сходно безпокойствие.

" Невероятно! " - написа известната съветска журналистка Евгения Албац, която е покровител на ограничения от независимост опозиционен водач Алексей Навални и сега живее в Съединени американски щати.

" Аз съм като стотици съветски публицисти, които трябваше да отидат в заточение, с цел да продължат да отразяват войната на Кремъл против Украйна ", написа Албац. " Алтернативата беше да отида в пандиза. А в този момент този [боклук] ни учи на добра публицистика от сюита за 1000 $ в " Риц " в Москва ".

Украинците бяха надълбоко наранени от изявлението на Карлсън, като разгласиха в обществените мрежи фотоси на поданици на Киев, приютили се с домашните си любимци в метрото, до момента в който съветски ракети удрят украинската столица в сряда.

От месеци Путин твърди, че е подготвен за мирни договаряния и упреква Зеленски за продължаващата война. При предлагането на договаряния обаче Русия продължава да изисква цялостна капитулация на Украйна, в това число предаване на територията, която Русия се пробва да завземе. Москва упорства и за " неутралитет " на Украйна, което значи, че тя ще би трябвало да се откаже от устрема си да се причисли към Европейския съюз и НАТО, както и за " демилитаризация " и " денацификация ". Путин упреква Украйна, че се управлява от нацистки режим, само че не показва доказателства за това.

Представители на Москва приготвят съветските жители за дълга война на безсилие, макар шокиращите жертви и от двете страни и възходящата отмалялост измежду руснаците, които съгласно последните изследвания на публичното мнение в болшинството си желаят бързо спокойно съглашение, което да не връща окупираните земи на Украйна.

Такава договорка обаче би била неприемлива за украинците, в това число за доста от живеещите в окупираните региони.

Руският канал в Telegram " Острожно Новости " заяви, че съветските държавни медии са загатнали Карлсън повече от 2000 пъти през последните дни. Някои медии даже са наблюдавали автомобила му, като са съобщили къде е ял, с кого се е срещал и къде е бил на посещаване.

Местните медии оповестяват, че Карлсън е посетил заведението за бързо хранене " Вкусно и Точка ", което размени " Макдоналдс ", когато веригата напусна Русия. " Подобно внимание към американския жител докара до появяването на вицове в обществените мрежи за любовта на държавната агитация към чужденеца, пристигнал при руснаците ", оповестява " Острожно новости ".

Провоенният боен кореспондент и блогър на съветската държавна телевизия Евгений Поддубни, който е известен измежду съветските националисти и има над 700 000 клиенти в Telegram, съобщи, че изявлението на Карлсън с Путин е доказателство, че на Запад " нашата истина е търсена както в никакъв случай до момента ".

Пропагандистът на държавната телевизия Владимир Соловьов, един от антизападните ястреби на Кремъл, допусна, че изявлението на Карлсън ще торпилира всяка последна вяра за утвърждение на нова американска военна помощ за Украйна.

Соловьов съобщи, че визитата на Карлсън е пристигнало " в най-лошия вероятен миг за Запада ", и помоли Карлсън да се причисли към Руския съюз на публицистите, който Соловьов оглавява.

Друг прокремълски пропагандист и прочут ефирен водещ, Олга Скабеева, просто разгласява сурово черно-бяло изображение на лицето на Карлсон до това на Путин с думите: " Благодаря ви. Чакаме. "

Независимият съветски публицист Дмитрий Колезев означи, че през последните години Путин е давал многочислени изявленията за американската телевизия и никой не се е интересувал от това. " Но в този момент изявлението с водещ с особена известност явно се възприема като невиждан пробив ", написа Колезев в X. " Буквално се случи второто пришествие ". Колезев се пошегува, че Карлсън е бил " доверчив ", като е декларирал във видеото си във вторник, че Русия е нахлула в Украйна, и добави, че Путин ще го поправи с формалната версия на Кремъл: " че Путин не е нахлул на никое място, а НАТО е нападнало Русия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР