Интервюто на Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Интервюто на Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Какви сигнали отправи Путин към света в интервюто си с Карлсън?

Интервюто на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През пред американския публицист Тъкър Карлсън не е изключително впечатляващо от позиция на интернационалния пиар и практиките, които се употребяват в такива обстановки. Това мнение изрази по Дарик радио доцент Пламен Ралчев, началник на катедра Международни връзки в УНСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12624
„ Всичко наподобява много режисирано - както начинът, по който се слагат въпросите, по този начин и опцията, която получава съветският президент в самото началото да направи едно много дълго, към 20-25 минути, екзпозе, преглеждайки обстановката в Източна Европа, обяснявайки съветската визия за Източна Европа, сякаш самото изявление е опит да се легитимират съветските искания към Източна Европа и тези послания съветският президент ги насочва към средностатистически поданици на западните страни, само че съответно фокусът са Съединени американски щати, идните избори, разделянето по отношение на помощта за Украйна ”, добави доцент Ралчев.

По думите му опитът да се ускори съмнението на Запада по отношение на това дали и до каква степен да бъдат ангажирани с идеята на Украйна е стратегическата цел на Русия - да подхранва това разделяне и да основава колкото се може повече закъснение и обезкуражаване на подкрепящите Украйна.

Доц. Ралчев изясни и по какъв начин се трансформира позицията на Съединени американски щати по отношение на Украйна. Според него евентуално ще се борят двете трендове на оттегляне от уговорките и запазването на част от въздействието за основаването на така наречен трансатлантическо единение за уговорките, които Съединени американски щати имат в Европа.

„ Трябва ясно да кажем - това са две трендове в американското общество, които от дълго време съществуват. Една линия на съмнение и на подозрение дали въобще Съединени американски щати би трябвало да се ангажират с проблеми отвън тяхната територия, дали не би трябвало да се концентрират повече върху своето лично благоденствие. Съединени американски щати имат и доста други проблеми, които Путин употребява - той споделя „ вие си имате доста други проблеми, за какво се занимавате с Украйна ”, сподели още доцент Ралчев.

Той е на мнение, че началото на тази война е доста сериозна вреда за имиджа на Русия в интернационалните връзки, освен за Путин.

„ В самото начало и аз, и друи сътрудници казахме, че тази война ще бъде продължителна. И двете страни са подготвени на всичко, подготвени са да търпят доста жертви. Самият метод, по който се води войната - тя към този момент стана и доста софтуерна. Но това значи, че войната може да се води още доста дълго време, просто ще коства по-скъпо. Щетите ще бъдат върху инфраструктура, върху бъдещите благоприятни условия да бъде употребена дадена територия ”, изясни проф. Ралчев.

По думите му евентуално едвам когато една от двете страни покаже някакъв знак на безсилие, тогава ще стартират някакви договаряния, само че те също няма да бъдат лесни.

Доц. Ралчев разяснява и спора в Близкия Изток, като съобщи, че той през цялото време на своето пораждане е един спектакъл на геополитическо опълчване и сега има изнесено напрежение и там.

„ Русия е заинтригувана там да има една дифузия, да се сътвори още един център на напрежение, който да притегля интернационалното внимание, да ангажира Запада ”, уточни доцент Пламен Ралчев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР