Интервю с Вержиния Джевелекова, мениджър връзки с обществеността във Филип

...
Интервю с Вержиния Джевелекова, мениджър връзки с обществеността във Филип
Коментари Харесай

IQOS, като всяка новост, изисква време да се разбере

Интервю с Вержиния Джевелекова, управител връзки с обществеността във Филип Морис България
Вержиния е част от екипа на компанията от над 20 години като през последните 8 години тя работи за ефикасната и транспарантна връзка с обществеността и сполучливото позициониране на компанията като желан и благонадежден бизнес сътрудник в корпоративния и обществен бранш.
Тя работи за реализирането на стратегиите на компанията за корпоративна обществена отговорност и се гордее с оценката на Филип Морис Интернешънъл за „ Най-добър шеф “ през последните 3 години в България и по света. Приоритетът и в работата е осъществяването на визията на Филип Морис Интернешънъл за създаване на бъдеще без тютюнев пушек посредством революционните създадени артикули с понижен риск.
- Г-жо Джевелекова, бездимните цигари IQOS стават все по-популярни, по голям брой аргументи, които ни ще да разясните. Първо, каква е научната истина зад тях
Въвеждащите думи към първия Ви въпрос пораждат потребността да поясня - „ цигари “ и „ бездимни тютюневи произведения “ са две напълно разнообразни категории, сред които единственото общо е наличието на тютюн.
При обичайните цигари тютюнът изгаря, достигайки температура от над 600 градуса. Така се създава пушек, които съдържа над 6000 субстанции, част от които са мощно токсични и канцерогенни, както за самите пушачи, по този начин и за близките.
При системата за нагряване на тютюн, тютюнът не гори, а се нагрява до доста по-ниска температура – до 350 градуса. По този метод не се образува пушек, а пара, която съдържа 80% вода, глицерин и никотин. При тези артикули имаме доста понижение на нездравословните субстанции в отделяната пара и няма отрицателно влияние върху въздуха на закрито и близките.
И да завърша с разяснение, че IQOS e комерсиалната марка на нашето електронно устройство за нагряване на тютюна, основано на новаторска технология за следено нагряване до 350 градуса и за стеснен интервал от време. Така устройството не гори тютюна.
Твърдението Ви, че IQOS става все по-популярно в България и то от медията, която в действителност дава настояща информация за всичко, което се случва у нас, е самопризнание за всеки един от нас, чиновниците на Филип Морис в България. От 2017 година, ние работим за създаване на нова действителност, както за пълнолетните пушачи, по този начин и за хората към тях. Това е действителност, в която пълнолетните пушачи имат по-добра опция от това да продължат да пушат. Но това не е всичко. Ние вършим всичко допустимо посредством вярна и ясна връзка с тях, с медиите, с наши сътрудници да предоставяме всяка настояща информация за наличните и новите научни данни свързани с продукта, с цел да бъдат те добре осведомени при своя избор и да схващат ясно нашите послания.
И не на последно място, постоянно предоставяме нови научни данни на нашите регулаторни органи за обзор и оценка на равнищата на риска спрямо пушенето на обичайните цигари.
А това, което наричате „ научна истина зад тях “ мога да обобщя по този начин: Филип Морис ползва в научните си проучвания интернационално приети стандарти и способи.
Научната ни стратегия е сложна и не разчита на проучванията единствено в една област, а на по този начин наречената цялост от резултати. Какво значи това – ние изследваме химията и физиката на аерозола от IQOS, вършим разнообразни лабораторни проучвания, пред-клинични и клинични изпитвания. До момента системата IQOS е минала през 18 неклинични и 10 клинични изпитвания, извършени от нас. А другите самостоятелни изследвания, извършени от университетски центрове и откриватели към този момент са 60. Изследвания са осъществени и от разнообразни държавни организации, измежду които във Англия, Холандия, Италия, Япония, Германия, Корея и други. До момента имаме над 340 изявления с съвместен теоретичен надзор.
Нашето научно досие за IQOS e предоставено на Агенцията за храни и медикаменти на Съединени американски щати /FDA/ за обзор и оценка. Предоставяме нашите научни данни обществено на www.pmiscience.com и www.clinicaltrials.gov, както и на доста медицински и научни международни и локални конгреси.
Всичко това ни задължава да продължаваме в поетата посока решително – основаване на действителност, в която бездимните други възможности да заменят цигарите. Изграждането и дълготрайното опазване на репутацията на трансформираща се, обществено виновна корпорация с нова визия и задача за свят без пушек е безспорен приоритет, изключващ хипотезата за поемането на какъвто и да е риск във връзка с честността, достоверността и прозрачността на нашите научни проучвания и данни.
- Бихте ли създали съпоставяне на метода, по който бездимните произведения и общоприетите цигари въздействат на организма?
Много е значимо тук да повторя за следващ път и да заявя ясно, че използването на IQOS не е без риск. Безспорно най-хубавият избор за здравето е да не се използва тютюн изобщо, a за актуалните пушачи - да спрат да пушат.
Но съвкупността от насъбраните научни данни от клинични и пред-клинични изпитвания и химия на аерозола, демонстрират, че цялостното прекосяване към системата на нагряване IQOS, въпреки да не е без рисково, е по-малко рисковата опция спрямо продължителното пушене на цигари.
Нашите клинични данни с консуматори, минали на IQOS за 6 месеца, демонстрират сходни биомаркери на излагане с тези, които се реализират при отвод от тютюнопушене. В момента клиничното ни изпитване продължава и скоро ще имаме резултати за използването на IQOS след 1 година.
- Какъв е " профилът " на хората, които вземат решение да преминат към IQOS? Възраст, специалности, ползи и прочие.
Филип Морис стартира да предлага IQOS в края на 2017 година в София и през 2018 година продължихме разширение на предлагането в огромните градове и останалата част на страната. Логично, първите, избрали IQOS, са най-вече представители на градското население – дейни, осведомени, съвременно мислещи, отворени за нововъведения, любопитни и търсещи усъвършенстване на метода на живот.
На световно равнище, междинната възраст на потребителите на системата за нагряване IQOS е сред 35 и 45 години.
Тъй като прекосяването към IQOS постанова първична инвестиция в устройство, естествено тези с по-добра покупателна дарба, бяха измежду първите. Няма по какъв начин да не загатна, че евентуално заради професионална причинност, представители на медиите и връзките са с нараснал интерес освен към нашите послания и данни, само че и към продукта. Интересно е и наблюдението ни, че заради бързото схващане на правилото на действие – с нагряване, без горене – и на научните данни, засилен интерес се демонстрира и от медицинските и научни среди.
Нашата цел е амбициозна – България да стане страна без тютюнев пушек. Това е и повода да се стремим да разтеглим предлагането на IQOS на повече от пълнолетните консуматори, а пробването на продукта от тях да е без наложително обвързване с покупка. Стремим се и да разрастваме инфраструктурата и обектите, с които работим.
- За IQOS е доста значим дизайнът; елегантността на направата наподобява носи необикновен тип авторитет, с лека хипстърска аура, която се харесва масово; кой е огромният коз в дизайна на най-новите бездимни цигари?
Най-новата версия на устройството за нагряване IQOS e в България от скоро. IQOS 3 и IQOS 3 Multu сe отличават фактически с нов грациозен и моден дизайн – международен тренд в нашето съвремие, годен за новите версии на всяко ново устройство, което носим със себе си и то става част от нас. Но външният тип не би бил от голяма важност, в случай че той не е в комбиниране с усъвършенствани функционалности, създадени напълно на база на противоположната връзка, получена от потребителите.
С новата система IQOS ProtectPlusTM ние преосмислихме концепцията за експедитивност, отбрана и устойчивост за серията устройства IQOS 3. Подобрената технология на батерията дава по-дълъг витален цикъл на батерията, а холдерът е създаден тъй че да се зарежда по-бързо спрямо предходната версия IQOS 2.4+.Всеки пълновръстен консуматор дефинира субективно кое от новостите и подобренията смята за „ огромния коз “ за самия него.
Накрая дано да потвърдя казаното от Вас, че дизайнът, дружно с усъвършенстваната функционалност на IQOS е фактически значима за нас, тъй като e значима за потребителите. Така ние дружно - компанията и потребителите - напредваме в построяването на свят без тютюнев пушек.
- На неопитен човек би му се сторило, че бездимните цигари са нещо сходно с известните преди години електронни, към които последователно ползата спадна; каква е разликата сред двата типа?
Електронните цигари в техните многочислени разновидности са произведения, в които не се съдържа тютюн, а са устройства за набиране на никотин – нормално посредством нагряване на никотинова течност. Сходството при използването с тютюневите произведения с нагряване е, че при тях също няма изгаряне, няма пепел и пушек, а се отделя пара, съдържаща никотин. В този смисъл, те са също част от новите други възможности на обичайното пушене при изискване, че дават отговор на законовите условия и на откритите стандарти за качество. Твърдите, че ползата към тях спада – ние нямаме точни данни за България и не ни е известно да има такива обществени данни, само че използването им в някои страни от Европейски Съюз и по света заема сериозен дял от общото ползване и това наподобява е устойчива наклонност, която се ускорява по света. Нещо повече, държавни управления на страни с най-рестриктивните ограничения за ограничение и предварителна защита на тютюнопушенето като Англия, Съединени американски щати и Нова Зеландия да вземем за пример, одобряват здравни тактики за битка с пушенето, които окуражават прекосяването към електронни изпарители и други бездимни други възможности като продуктите с нагряване, като работещ модел на политика за понижаване на вредата от пушенето и съкращаване на болесттите, свързани с него, което е съществена цел в политиките за опазването на публичното здраве.
- Каква е статистиката, а персоналните ви наблюдения, за използването им в последните години; с какъв брой и по какъв начин нараства ползата към тях?
Всяка оригиналност изисква време - да се разбере добре, да се схване, да се наложи и тогава да се натрупат достоверни и устойчиви статистически данни. Представете си театрална или кино премиера - всекидневно участват най-вече основателите, близки и осведомени с плана, медии и критици. Постепенно, известността нараства, само че единствено в случай че качествата бъдат доказани от от ден на ден и повече аудитория. Същото е и с новите артикули, да не загатваме за революционни и пионерски нововъведения – да вземем за пример, историята на електрическата крушка, велосипеда и доста други. В началото има мощно отричане и подозрение, само че по-късно хората ги възприемат.
С какъв брой тъкмо ще нарасне интереса в България е към момента рано да се установи, само че повишаване има. За към година, десетки хиляди пълнолетни пушачи в страната са закупили IQOS устройства и са минали напълно или отчасти на тях. И защото изминаха повече от 4 години от стартирането на IQOS в Япония, данните са действителни и устойчиви – близо 18% от потребителите на тютюневи произведения там употребяват най-вече IQOS. В международен мащаб нашите систематизирани данни за 43 страни, в които се предлага IQOS сочат, че съвсем 6 милиона е общият брой на тези, които използват напълно или най-вече IQOS вместо да пушат цигари.
- Как мислите: това ли е бъдещето на тютюнопушенето и последователно бездимните ще изместят ли обичайните, или по-скоро ще се открият два вида пушачи, които по-равно да избират сред тях?
Ние, индивидите желаеме усъвършенствания, само че не обичаме смяната. Ето още един образец: През 1917 година в Лондон за първи път се появява течният лак за нокти, като преди този момент дамите са оцветявали ноктите си с прахообразни и пастообразни материали. Едва след 10 години, през 1927 година, за първи път Ню Йорк Таймс написа за тази оригиналност в дамската козметика. Започват диспути за това дали е нездравословен или не, в това число, се тиражира мнението, че ноктите ще опадат, в случай че се лакират. Минават още 20 години до момента в който през 50-те години на предишния век лакът за нокти се схване, а използването стратира страхливо единствено от „ най-смелите “ дами. Днес лакът за нокти е за всеобща приложимост и индустриално произвеждане от голям брой компании, а дамите /а към този момент и мъжете/ го употребяват всеобщо.
Разказвам това, с цел да илюстрирам убедеността си, че бъдещето на тютюневата промишленост е в бездимните произведения. Отричането на нововъведението и подобрението, което пушачите желаят и се нуждаят, е безперспективно, само че разбирам и за какво смяната може да е сложна и да не се харесва, защото тя основава боязън от непознатото или има недоумение на потребността от смяна. Е, ето къде научните доказателства и противоположната връзка от самите консуматори в идващите години ще оказват помощ и изиграят решаваща роля за превъзмогване на страха и за разбирането и разбиране на новите други възможности. И ние работим интензивно за вярната и ясна връзка. Затова, считам, че бъдещето на потреблението на тютюн и никотин не е надалеч и то е в продуктите без пушек.
- Могат ли бездимните цигари да послужат за преход към отричане на тютюнопушенето?
В страна като Бълария с високи равнища на тютюнопушене – непроменени от 10 години насам по данни на Евробарометър – 36% през 2007 година и 36% през 2017 година, макар всички регулации и забрани, въведени в бранша ни, новите различни бездимни артикули са работещ модел за отричане от тютюнопушенето. Нещо повече, имам вяра, че научната общественост, здравните специалисти и институциите в страната ни, въз основата на наличните научни данни и действителната противоположна връзка от потребителите, ще ги припознаят като метод за понижаване на вредата за тези 36% от пълнолетното население, които не желаят или не могат да спрат да пушат. Защото статистиката за миналите 10 години за задържането на високи равнища на пушене в страната без смяна, би трябвало да насочи регулаторните органи, че е необходим нов различен път, които да добави тактиките за отвод и предварителна защита. Този път към този момент се прокарва и строи благодарение на новите технологии и науката, и това е новият път без пушек.
Интервюто се разгласява с поддръжката на Филип Морис България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР