Интерпретациите на тема Майстора продължават. След скандала, който избухна заради

...
Интерпретациите на тема Майстора продължават. След скандала, който избухна заради
Коментари Харесай

Нови мемета на тема Майстора, след спора в ефир между ВМРО и автора на изложбата

Интерпретациите на тематика " Майстора " не престават. След абсурда, който избухна поради изложбата, която демонстрира транссексуални дами, които театралничат в носии и наподобявайки известни картини на Владимир Димитров – Майстора, политикът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиян Ангелов влезе в изострен спор с създателя на изложбата Михаил Вучков в студиото на bTV. Ангелов сподели, че „ гавра” както транссексуалните модели да се демонстрират на фона на творчеството на великия български художник, по този начин и да си демонстрират „ мутрите” в носии, тъй като те били нещо свещено за българките и се обличали единствено на празник. По мотив това, че изложбата е получила финансова помощ от страната, Ангелов съобщи, че в последните години в държавната администрация са инфилтрирани служители, които да прокарват ползите на определение неправителствени организации. Вучков пък попита дали за някогашния народен представител е проблем, че моделите са транссексуални и съобщи, че политици като него нямат проблем с хората с такава половост, стига да не ги виждат обществено. Изложбата „ Другите българки” ще има премиера на 8 март. „ Трябваше да е на 2 февруари!”, съобщи иронично Юлиан Ангелов. Авторът Михаил Вучков пък съобщи, че тъкмо поради такива хора като политика от Вътрешна македонска революционна организация има потребност от такива прояви, които да покажат, че и транссексуалните имат права

Фотографът и основателят на изложба Михаил Вучков обясни концепцията за бТВ за проекта си с това, че е имал опцията персонално да види по какъв метод се осъществя подобен преход на негов непосреден приятел в предходното, който към този миг една прелестна дама.

„ Това ме ангажира доста с тематиката и в търсенията си да видя до каква степен тази група в България е дискриминирана не можах да намеря аналог на толкова дискриминирана група. Доста се порових и се оказа, че последният човек, който е запаметил образа на българката в патриархална България и то с голяма популярност е Майстора “, добави той.

В писмена позиция Вътрешна македонска революционна организация споделя, че това е „ огорчение за българската култура. Тази фотосесия е жестока насмешка с големия български художник “.

„ Твърди се, че в България тази група е била дискриминирана и ги съпоставя с проблемите на българските дами, когато са нямали право да гласоподават, нямали са право на мнение. Няма такова нещо в България, у нас по Конституция са обезпечени независимите човешки права, а не по групи, общности или малцинства. Това помилван е смешно и жалко “,коментира Ангелов.

„ По закон всички хора в България имат права, единствено че на процедура нямат “, отвърна основателят на изложбата и попита дали във Вътрешна македонска революционна организация биха назначили транссексуална секретарка.

" Защо би трябвало да назнача транссексуален. Когато някого се назначава на работа е заради неговите качества дали е мъж, дали е жена, дали е някакъв друг. Никога няма да си поставя въпроса в главата дали някой е транссексуален, дали е жена, дали е мъж. Въпросът е да прави работа " отговори Вучков.

След това двамата събеседници задълбаха в тематиката по какъв начин транссексуалните хора биват сегрегирани, а Ангелов попита дали в случай че някой се усеща като слон или като коза, обществото би трябвало да се отнася с него като със слон или коза.

Разбира се, топката, вдигната от Ангелов, не бе пропусната от основателите на мемета, които незабавно сътвориха тематични илюстрации.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР