Интернет търсачката на Google още от 2010 година официално не

...
Интернет търсачката на Google още от 2010 година официално не
Коментари Харесай

Google подготвя интернет търсачката Dragonfly

Интернет търсачката на Гугъл още от 2010 година публично не работи в Китай. Корпорацията напусна тази страна заради нуждата да се съблюдава твърдата цензура на локалните управляващи за получаваните отговори. Другата съществена причина е проникването в няколко пощенски акаунта на Gmail от няколко мести бранители на човешките права. Но това е един извънредно огромен пазар, от който никой не желае да се откаже. Уеб-порталът The Intercept заяви, че Гугъл е съвсем подготвен с търсачката Dragonfly. Това е интернет търсачка, особено предопределена за Китай.

В новата търсачка автоматизирано ще се отстраняват препратките, блокирани от Великата китайска защитна стена. Ще се отстраняват и блокираните от Стената записи в обществените мрежи, информацията за опозицията, думите от специфичен черен лист и така нататък Dragonfly ще работи и в смарт телефоните с операционната система Android.

Към сегашен ден Dragonfly е съвсем подготвена. Специалистите на Гугъл просто изчакват утвърждението на китайските регулаторни органи. Всичко това е малко необичайно: огромна и извънредно известна корпорация да се съгласи на твърдите изискванията на държавното управление на една страна по отношение на ограничението на достъпа до информация. Странно е, тъй като през 2010 година Гугъл изясни напускането на Китай точно с нежеланието си да вкарва цензура.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР