Интернет гигантът Google ще позволи на потребителите в Европа на

...
Интернет гигантът Google ще позволи на потребителите в Европа на
Коментари Харесай

Google ще позволи на потребителите на Android в Европа да избират интернет търсачка по подразбиране


Интернет колосът Гугъл ще разреши на потребителите в Европа на устройства с операционната система Android да избират своята интернет търсачка по дифолт от четири вероятни варианти, в това число търсачката на Гугъл Chrome, разгласи американската компания, представена от Ройтерс. По този метод компанията се пробва да потуши антимонополните терзания на Европейската комисия и да анулира заплахата от налагане на нови наказания.

Новите смарт телефони и таблети с Android, доставяни в Европейското икономическо пространство (EEA), ще разполагат от началото на 2020-а година с " екран за избор ", показващ четири търсачки, от които потребителите могат да избират, се декларира в блог обява на Alphabet Inc. - компанията-майка на Гугъл.

Доставчиците на интернет търсачки ще могат да наддават на търг, с цел да завоюват място на този екран за потребителите, дружно с Гугъл, с цел да се трансфорат в интернет търсачката по дифолт на началния екран на даденото устройство с операционната система Android, както и браузъра Гугъл Chrome.

Ходът на " Google " следва решението на Европейската комисия от предходната година да санкции софтуерния колос с цели 4,34 милиарда евро (4,81 милиарда долара) за блокиране на съперници в мобилната си операционна система Android.

Европейската комисия съобщи, че Гугъл има незаслужено преимущество, като авансово конфигурира браузъра си Chrome и приложението за търсене на Гугъл на смарт телефони и портативни компютри с Android.

Оттогава компанията стартира да позволява на потребителите на Android в Европа да избират конкурентни браузъри и търсачки от пет варианти.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР