Интересни са резултатите, след като Апелативна прокуратура-София разпореди ревизия на

...
Интересни са резултатите, след като Апелативна прокуратура-София разпореди ревизия на
Коментари Харесай

Срещу кметски син: 2 потънали в полицията преписки и 6 отказа от разследване

Интересни са резултатите, откакто Апелативна прокуратура-София разпореди проверка на спрени преписки против следващия " локален " деребей - сина на кметицата на с. Марикостиново.

Точно както и синът на прокурора на Перник, Велко Тодоров издевателства серийно, безнаказано и... изпълнявайки " половината " Наказателен кодекс.

Накрая - откакто проговори (пред бТВ - не пред прокуратурата!) следващият потърпевш, даже локалните излязоха на нещо като митинг.

На всичкото от горната страна - следващото си безчинство - междинна телесна щета, оказа се, Тодоров е направил до момента в който е в изпитателен период на остаряла условна присъда. Тя пък била за транспортно закононарушение от 2018 година

Както Клуб Z писа, тогава АП-София, към която е и Благоевград, прати разпореждане да се изиска информация за висащи преписки и досъдебни поризводства против " лицето В. Т. от Марикостиново ".

Резултатите, които стават ясни от днешно известие на пресцентъра на прокуратурата, са следните:

 - досега против младежа са формирани общо 10 преписки и досъдебни производства;

- в Районно ръководство на полицията в Петрич е открито съществуване на архивирани две тъжби, за които не е известена способената прокуратура;

- по шест от преписките, заведени във връзка сигнали и тъжби от разнообразни лица за действията на В.Т. (в това число за побои, закани, грабеж), са постановени отводи от формиране на досъдебни производства;

- досъдебното произвеждане за закана с ликвидиране е прекъснато.

Споменава се, че през ноември 2018 година на В.Т. е наложено наказване от една година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи МПС - очевидно това, по което Велко е в изпитателен период и към момента на " новия " си героизъм - междинна телесна щета на човек от селото.

" Предстои реализиране на длъжностен надзор от Окръжна прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по завършените преписки и досъдебното произвеждане, както и изговаряне по архивираните в полицията преписки ", допълват от държавното обвиняване.

Ето и цялостния текст на известието:

В Апелативна прокуратура – София постъпиха материали по разпоредена инспекция на преписки и досъдебни производства, свързани с действията на лицето, разследвано за побой в с. Марикостиново

В Апелативна прокуратура – София постъпиха материали от Окръжна прокуратура – Благоевград по отношение на разпоредена инспекция на преписки и досъдебни производства, касаещи лицето В.Т. от Марикостиново, община Петрич.

Повод за нея са изявления и репортажи в медиите за нанесен от него побой на мъж и изказвания на жители по отношение на други негови действия.

Лицето В.Т. е привлечено в качеството на обвинен от Районна прокуратура – Благоевград по досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета на 09.07.2023 година По искане на държавното обвиняване по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Действията по следствието по това дело не престават.

Срещу същото лице към сегашния миг са формирани общо 10 преписки и досъдебни производства.

От инспекцията, осъществена на място в Районно ръководство на полицията гр. Петрич, е открито съществуване на архивирани две тъжби, касаещи В.Т., за които не е известена способената прокуратура.

По шест от преписките, заведени във връзка сигнали и тъжби от разнообразни лица за действията на В.Т. (в това число за побои, закани, грабеж), са постановени отводи от формиране на досъдебни производства. Досъдебното произвеждане за закана с ликвидиране е прекъснато.

През м. ноември 2018 година на В.Т. е наложено наказване от една година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи МПС за период от една година по дело за закононарушение по превоза.

Предстои реализиране на длъжностен надзор от Окръжна прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по завършените преписки и досъдебното произвеждане, както и изговаряне по архивираните в полицията преписки.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР