Интересна изложба на три уникални автомобила MTX Tatra V8 има

...
Интересна изложба на три уникални автомобила MTX Tatra V8 има
Коментари Харесай

Събраха заедно трите единствени суперавтомобила MTX Tatra V8 - видео

Интересна галерия на три неповторими автомобила MTX Tatra V8 има в музея на марката Tatra в Коприживнице. На едно място са събрани всички прототипи, пуснати при започване на 90-те години - бял, червен и черен. Не всеки знае, че колата в началото е основана като пейскар за Формула 1.

Този забавен суперавтомобил е създаден преди повече от 30 години от Metalex и Tatra. Проектът е утвърден още през 1986 година, само че първият работещ първообраз се появява едвам през 1991 година Той прави своя дебют на автомобилното ревю в Париж и става сензация.

С предната си част с прибиращи се фарове, както и порти вид гилотина, колата ненапълно приличаше на Lamborghini Diablo. Интересното е, че фаровете са взети назаем от БМВ 850, фаровете от Мазерати Битурбо, а стоповете от Татра 613, до момента в който контактният ключ е от Шкода Фаворит! В основата на тялото има тръбна стоманена рамка със силови детайли, направени от композитни материали.



Външните панели са направени от фибростъкло. В резултат на това оборудваната маса е 1335 кг. MTX Tatra V8 има V8 мотор с въздушно изстудяване от Tatra 613. След модернизацията му са реализирани 217 к.с. от работен размер от 3,9 литра в карбураторната версия. И през 1993 година се появи версия с многоточково впръскване на Bosch, позволяваща развиването към този момент на 306 " коня ". Ускорението от 0 до 100 км/ч също е усъвършенствано доста – 5,6 сек против 6,2 сек.

MTX Tatra V8 държи върха за най-бърза чешка кола на разстояние 1 км, който към момента не е усъвършенстван. На 8 май 1997 година на летището в Храдчани суперавтомобил, ръководен от Пьотр Смиливи, доближава скорост от 208,37 км/ч на разстояние от 1000 м. Можете да се полюбувате на неповторимия MTX Tatra V8 в музея в Kopršivnica до 2 март 2024 г

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР