Интересите на британци и американци постепенно все повече се разминават.

...
Интересите на британци и американци постепенно все повече се разминават.
Коментари Харесай

Боян Чуков: Интересите на британци и американци в България се разминават. В България се засилва британското влияние

Интересите на британци и американци последователно от ден на ден се разминават. Включително и в България. В процеса на евакуиране на американците от Европа в България се ускорява методично английското въздействие. Това твърди в собствен разбор  журналистът и някогашен посланик Боян Чуков.

SafeNews разгласява поста му във Facebook без редакторска интервенция:

 

Грант Шапс, английски министър на защитата съобщи, че след пет години Англия може да бъде въвлечена да води война на няколко театъра на военни дейности. Които включват Русия, Китай, Иран и Северна Корея. „ Днес аз мога да разглася, че от 2014 година над 60 000 украински военни са минали образование по нашите стратегии “, добави английският министър на защитата. Мирната договорка в Истанбул сред Киев и Москва бе провалена от Борис Джонсън.
Тези откровения на Грант Шапс са свързани с упоритостите на Лондон да очертае своя зона на въздействие освен в Европа.
Американците се пробват да оставят Германия като собствен „ консул “ в Европа. След като я обезкостят стопански. Преди години Меркел бе представяна като „ представител “ на Барак Обама на Стария континент. Скандинавските страни са в орбитата на Лондон по принцип. Нидерландия постоянно е била „ инструмент “ на Англия в Европейски Съюз. Това е разумно като се има поради миграцията преди епохи на венецианците. Първоначално те отиват в Холандия, а по-късно окончателното се настаняват в Лондон. В английския парламент преди много време се e говорело за „ венецианска “ партия.
Днешните упоритости на Лондон са световни. Реализиране на тактиката „ Глобална Британия “.
Вътре в англосаксонското ядро се води борба за превъзходство сред американската „ дълбочинна страна “ и лондонското Сити. Риши Сунак взема решение въпросите във Англия тъкмо толкоз колкото ги взема решение Джо Байдън в Съединени американски щати. Накратко, по никакъв начин! И двамата са бутафорни. Надпреварата сред американци и британци върви с цялостна мощ в Югоизточна Азия, на първо място в границите на AUKUS.
В Западните Балкани картината е почти същата.
Но това не е всичко. Лондон се пробва да управлява и съумява в огромна степен плана „ Три морета “. В който главен английски състезател е Полша. Около Варшава останалите страни от „ Триморието “ се подреждат от британците като „ пешки “. В последно време Ердоган скапе калимерата с Лондон, само че допускам, че това са единствено времеви флуктуации. Турция поставя големи старания да се еманципира от своите известни исторически зависимости. Към Полша упоритости демонстрира Ватикан.
В процеса на евакуиране на американците от Европа в България се ускорява методично английското въздействие.
То става все по-очевидно, само че българското публично мнение е много инерционно и продължава да си изяснява всичко у нас с посолствоТО и Сорос. Британците работят интелигентно и безшумно. За разлика от американците, които работят шумно като слон в стъкларски магазин. Британци и американци постоянно са работили значително в синергия поради голямото въздействие на Лондон върху Вашингтон. Линдън Ларуш до края на своя живот твърдеше, че Съединени американски щати са колония на Лондон. Да не забравяме в никакъв случай цивилизационната еднаквост на британци и американци.
Но през днешния ден техните ползи последователно от ден на ден се разминават. Включително и в България.
Лондон търси реванш за разпада на Британската империя след Втората международна война. Анкара търси посредством неоосманизма реванш за разпада на Османската империя. Русия се стреми да възвърне буферната зона в Източна Европа, която подсигуряваше в европейско направление нейната национална сигурност до 1989 година В този проект бе „ ултиматумът “ на съветския зам. външен министър Рябков през декември 2021 година НАТО да се върне към своите първични граници (1997), без Източна Европа. На българска територия интерферират ползите на цитираните нагоре световни и районни фактори.
Нашият проблем се състои в това, че българската страна е демонтирана тотално.
А българските гневни евроатлантически политици, очевидни или под прикритие, пазят само непознати ползи, които съответстват с техните персонални. Иначе всички се борим за „ народна власт “ и „ независимост на словото “. А биомасата зяпа и лапа мухи. Още вести четете в секция България
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР