Интересен медиен сблъсък става факт в руско-турските отношения. Два от

...
Интересен медиен сблъсък става факт в руско-турските отношения. Два от
Коментари Харесай

Турция и Русия вече се сблъскаха в Сирия – какво ще стане сега?

Интересен медиен конфликт става факт в руско-турските връзки. Два от най-известните вестници на двете страни разгласиха разбори, касаещи тези връзки.
Турският вестник Daily Sabah разяснява руско-турските връзки през призмата на Сирия – тъкмо по този начин, както прави и " Московский комсомолец ". Но двата разбора са радикално разнообразни.
Според турската медия, държанието на съветския президент Владимир Путин във връзка с обстановката в Идлиб е " позорно ". И повода е мнението на разбора, че Путин няма нищо срещу Сирия да бъде разпокъсана – на три страни. " Той въобще няма да се усеща зле, в случай че и когато Сирия бъде сменена от три страни. Или когато стартират да разопаковат върнатите С-400, или когато имат флотилии от НАТО, подредени по крайбрежието на Черно море. Когато те хленчат и стенят от тази страна на оградата, може да слушаме „ Усмивката “ на Лили Алън с усмивка на лицата ", написа турският вестник, представен от Агенция „ Фокус ”.
Турската медия упреква Путин и за вълна от сирийски бежанци, идващи към Турция. " Сирийската драма се основава на разликите в определението на думата " тероризъм ". Сирийците, които просто желаеха демократична смяна в страната си, не са терористи. Те са хора, които се борят за ежедневния си хляб; те бяха счетоводители, учители, занаятчии, студенти и преподаватели.

Да, някои хора (които с авансово конкретизиране, че режимът на Баас и Башар Асад с неговото малцинство в страната в никакъв случай не биха разрешили на болшинството сунити да вкарат демократична система) прибягнаха до тероризма и да, някогашният американски президент Барак Обама ги екипира и въоръжи. Асад показва цялото опозиционно придвижване, като че ли то е формирано от тези терористи и бомбардира личните му градове убивайки половин милион души. Пет милиона такива лица са намерили леговище в Турция с децата си. Останалите станаха жертва на историите от Астана и Сочи, на обещанията на Руската федерация и  Иран, които в миналото бяха признати за почтени, честни и уважавани ".
На база тези разсъждения, турският вестник стига до заключението, че Русия и Иран изключват Турция от бъдещето на Сирия. И насочва предизвестие – никой режим не е оживял макар желанието на народа си. " Ако Турция доближи края на търпението си и прибегне до оръжие, с цел да отбрани личните си бойци в наблюдателните пунктове към Идлиб и да избави сирийския народ там, Путин ще стартира да слуша тъжната музика на разрушените връзки ", прибавя Daily Sabah.
Своеобразният отговор на " Московский комсомолец " е безапелационен – турските войски обстрелват Алепо от пунктове един до друг с позиции на терористи. Вестникът цитира и неофициална информация, че при един от конфликтите има починали съветски бойци – от специфични елементи. Медията смята, че нещата отиват към " огромни военни дейности ".
Руският вестник показва, че режимът на Башар Асад е почнал интервенция " Падането на Идлиб " за освобождение на провинцията от " терористи ". Операцията вървяла сполучливо до момента, преди " невижданата интервенция " на Анкара. " Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна сирийските управляващи и Русия, че не съблюдават изискванията на примирието, убиват цивилни и във всички смъртни грехове, а също по този начин даде обещание да продължи да " работи без значение ", установи " Московский комсомолец ".
" В нощта на 2 против 3 февруари една от колоните на турската войска, която се движеше дружно с бойците към фронтовата линия, беше ударена от сирийските войски. В резултат на обстрела умират шестима турски бойци. Анкара незабавно реагира яростно на това. На сутринта на 3 февруари от турска страна обявиха за всеобщи офанзиви против сирийските войски, вследствие на което най-малко 60 сирийски бойци са били сякаш убити. Официалните представители на Дамаск и съветското министерство на защитата обаче опровергаха тази информация. Турските управляващи не показаха никакви доказателства ", споделя съветският вестник. И продължава – Ердоган е предизвестил Путин руснаците да не се намесват, като цитира думи на турския президент.
Директорът на Центъра за проучване на Близкия Изток и Централна Азия Семьон Багдасаров споделя следното за бъдещето: " Винаги съм казвал това и ще го повторя още веднъж: за Ердоган главната политическа цел е Алепо. Това е в основата на неговата идеология, нещо, което е декларирано доста пъти. Ще си " върнем " Северна Сирия, Северен Ирак, гръцките острови, Батуми. За това се стремят. Затова главният въпрос е: какво ще вършат нашите политици и военни. Струва си да се запитате: може би би трябвало да спрете да слушате лъжите на Ердоган? Защото, в случай че не се намесите в този момент, на следващия ден можете да се оттеглите в базата Хмеймим, а бойците, под закрилата на Турция, ще стрелят по нея Въпросът тук не е по какъв начин ще се държи Турция, а по какъв начин Русия ще отговори. Защото към този момент е невероятно да не се отговори ".
Как ескалира напрежението - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР