Интересен казус за картите в градския транспорт в столицата показа

...
Интересен казус за картите в градския транспорт в столицата показа
Коментари Харесай

Отпада един час гратис в градския транспорт на София заради объркване на пътници

Интересен проблем за картите в градския превоз в столицата сподели bTV. Гражданка се оплака, че при валидирането на картата си, на екрана се изписало, че е годна до 20 април. Оказало се обаче, че на същата дата сутринта, картата на пострадалата Ирена Добрева се оказала изтекла. Това станало ясно при инспекция от инспектор. Той въпреки всичко не я глобил, само че пък Добрева решила да разбере за какво на устройството се изписва едно, а на процедура се регистрира друго.

Представител на Центъра за градска подвижност в София изясни случая с думите, че това се прави в интерес на пасажерите. Разликата идвала от това, че в картата се регистрира тя да е годна до 1 часа на идващото денонощие, а не до секунда до приключването на датата, до която е издадена. Това е с цел да може да се употребява и нощен градски превоз. На другата заран обаче картата е на процедура невалидна.



Владимир Лазаров от ЦГМ разяснява, че има и други сигнали от граждане за същото разминаване, само че пък има и жители, които са схванали защо става въпрос и спомагателния даром час се оказва потребна и комфортна мярка за тях. Заради объркването на жителите обаче той ще бъде отстранен, съобщи той. Така към този момент картите ще демонстрират, че са годни тъкмо до приключването на денонощието, за което са заредени. Веднага по-късно пътуващите ще се глобяват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР