Интересен факт е, че в най-старите документи за крал Артур

...
Интересен факт е, че в най-старите документи за крал Артур
Коментари Харесай

Съществувал ли е наистина Камелот?

Интересен факт е, че в най-старите документи за крал Артур не се съдържа никаква информация за Камелот. За мястото няма никакви сведения чак до XII век, когато френски стихотворец на име Кретиен дьо Троа го загатва в една от поемите си за Ланселот.

След това през 1485 година в роман на сър Томас Малъри се споделя, че прословутата кръгла маса се намира в огромната зала на двореца в Уинчестър.

Хиперборея – раят на Северния полюс

Съществуват и спекулации, че думата Камелот идва от латинското „ Camulodunum ” – най-старото населено място в Англия съгласно римляните. То се трансформирало в огромна цитадела, когато римските легиони нахлули на Острова. Намира се на територията на сегашен Есекс. Преди завладяването от Римската империя е било дом на голям брой келтски племена.

Изказана е и доктрина, че Камелот е обвързван с река Камел (Camel) в Корнуол. В една от артуровите митове е упоменато, че кралят е роден в замъка Тинтагел в Корнуол. Възможно ли е наоколо да е имало велико кралство, за което не знаем нищо?

Аркаим – античният град на арийците

Може би най-хубавата диря се появява през 1542 година, когато мъж на име Джон Леланд пътувал из Англия, с цел да събира малко познати исторически сведения. Той писал за „ град или палат “, наименуван Камалат, който се намирал на юг от Южно Кадбъри. Местните селяни му разказали, че Артур постоянно е посещавал Камалат. Леланд написа, че на върха на хълма е разкрил остатъци от основи на стени, разпръснати на повърхност от 20 акра.

Възможно ли е тези остатъци да принадлежат на Камелот от артуровите митове? Местността се намира в сегашен Сомърсет, само че е също толкоз допустимо цялата история да е просто част от фолклора на локалните.

Гробът на крал Артур е средновековна машинация

Най-вероятно в никакъв случай няма да разберем дали Камелот се намира в Уинчестър, Есекс, Корнуол, или другаде на английските острови. Има и възможност именитият палат да не е съществувал изобщо, само че самó по себе си търсенето на точното му местонахождение е забавно занятие.

В легендите Камелот се съюзява с Авалон, Лионес и други от дълго време изгубени места от античния свят.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР