Интересен е от правна гледна точка казусът с Кристиан Николов.

...
Интересен е от правна гледна точка казусът с Кристиан Николов.
Коментари Харесай

Адвокатът на убиеца на Милен Цветков с неочаквани разкрития

Интересен е от правна позиция въпросът с Кристиан Николов. Това сподели по Българска национална телевизия юристът на младежа, упрекнат за гибелта на журналиста Милен Цветков.

В дома на Николов е открит телефон с чатове, в които могат да се намерят диалози за наркотични субстанции. Те могат да се поясняват двойствено обаче. Важно е кой е употребил телефона, а не чий е той, заяви юрист Константин Симеонов.

Присъствието на публицисти не е добре за отбраната, тъй като основава публично мнение съгласно Симеонов: „ Това не въздейства добре на спокойствието. Едно правораздаване, с цел да бъде обективно, би трябвало да има успокоение. “.

Адвокатът напомни, че в кодекса има текст, който загатва оказването на помощ в резултат на нанесената щета. В случая обаче има спорни сведения като някои настояват, че такива дейности не е имало, а други споделят, че младежът е оказвал помощ на журналиста.

Симеонов беше безапелационен, че всички участници са излезли през левите порти на автомобила, каран от Николов. Това сподели по отношение на констатацията, че колата е била в такава позиция, че е било невероятно да се излезе от десните порти, а има очевидци, твърдящи, че младежите са излезли от дясната страна на автомобила.

Той отхвърли тезата, че показанията на приятелите на Кристиан са режисирани.

Защитникът съобщи, че експертизата по веществата в организма на Николов е основна: „ Тези експертизи имат огромно значение във връзка с това дали е бил повлиян, т.е. дали те са оказали влияние върху държанието, метода на шофиране. Това е от голямо значение както за развиването на делото, по този начин и за размера на наказването. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР