“Интерактивна стая, която ще представя красотата на възрожденска Трявна, ще

...
“Интерактивна стая, която ще представя красотата на възрожденска Трявна, ще
Коментари Харесай

Община Трявна създава Интерактивна стая, представяща красотата на Трявна

“Интерактивна стая ”, която ще показва хубостта на възрожденска Трявна, ще бъде най-новата атракция за поданици и посетители на града. Проектът за построяването й бе създаден от Община Трявна и тази седмица стана ясно, че е утвърден за финансиране.

Така наречената “Интерактивна стая ” ще съставлява апаратура, която ще дава опция на посетителите да се разходят виртуално измежду природата и забележителностите на Трявна. Околната среда и музейните обекти ще бъдат трансформирани цифрово, за да се трансфорат в модерно изглеждащ виртуален свят. Като основа за анимацията ще се употребяват действителни знаци, естествени и музейни обекти, които ще бъдат приспособени към стила на анимацията. Стаята ще може да се посещава до 6 индивида едновременно и всеки от тях свободно ще може да движи силуета си. За инсталацията ще се планува и интеракция с визуализациите – т.е. силуетът може да трансформира цифровата среда посредством придвижванията на тялото си.

Проектното предложение планува още 3D реклама във предверие на Етнографския комплекс в града. За задачата ще се създаде обемна фигура, съобразена с опциите за слагането й в определеното място, която ще бъде обвързвана с предишното и сегашното на Трявна. Конструкцията ще бъде направена от леки, само че устойчиви на външно влияние материали и ще бъде направена по този начин, че да може елементарно да се мести и поддържа.

В рамките на утвърждения за финансиране план ше бъде направена и осведомителна табела за атракцията, която ще среща посетителите със своите функционалности и благоприятни условия.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР