Интерактивен урок относно принципите на държавното управление изнесоха експерти от

...
Интерактивен урок относно принципите на държавното управление изнесоха експерти от
Коментари Харесай

Близо 40 ученици от ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха с функциите на Областна администрация – Русе

Интерактивен урок по отношение на правилата на държавното ръководство изнесоха специалисти от Областната администрация в Русе пред близо 40 четвъртокласници от ОУ „ Олимпи Панов “.

Занятието се организира като част от часовете по предмета „ Човек и общество “. Посредством неофициални полемики и разискване на действителни проблеми учениците имаха опция да се допрян до ежедневната активност на институцията. Освен това те научиха и голям брой потребни обстоятелства, свързани с правата им като жители на Република България и Европейския съюз. Някои от тях демонстрираха интерес и към бъдеща кариера в администрацията. „ Всичко мина доста добре, обясниха ни го по брилянтен метод. Държавното ръководство е забавно и взема решение проблеми “, показа Юлиан Ачев от 4а клас. Децата разговаряха по редица въпроси с специалистите от Областната администрация. Сред тях бяха чистотата на Русе, както и визията за развиването на района.  По време на срещата децата бяха съпроводени от техните класни ръководители – Пепа Ангелова и Ивелина Ангелова, както и от шефа на учебното заведение доктор Вергилия Грънчарова.

По думите на доктор Грънчарова самодейността е била в действителност ползотворна. Тя означи още, че споделените познания са сполучлив залог за развиването на неофициалното обучение и бъдещето съдействие в областта на науката.

По-късно денем децата ще се срещнат с кмета на Община Русе Пенчо Милков и ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. С тях ще беседват за работата на локалната власт. През юни следва и посещаване на Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР