Интерактив тенис представя осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020.

...
Интерактив тенис представя осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020.
Коментари Харесай

Владислав Искренов: Битката за първото място в Bottega ITL Finals 2020 ще е кървава

Интерактив тенис показва осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020. Последният шампионат на лигата за годината ще се организира от 5 до 12 декември в MG Tennis Club с присъединяване на първите осем в годишната класация.

Владислав Искренов е лидер в годишната класация на ИТЛ, като към 18 ноември 2020 има 3370 точки. Той е на 31 години, от Радомир, работи в "Девин ".

- Влади, от кой момент играеш тенис и от кой момент си в ИТЛ?
- Играя от 2014, а в ИТЛ се включих през 2020. Като дребен упражнявах футбол, по-късно играх много години тенис на маса. И около един мой другар последователно минах на тенис корт. На маса той не можеше да ми вземе гейм. И сподели "хайде да те удрям на корт, с цел да кажа, че съм те бил ". Така започнах, получи ми се добре и стопирах тениса на маса. През тази година видях, че доста момчета играят в ИТЛ, записах се и ми хареса. В лигата има мощни противници, построих доста познанства и съм удовлетворен от решението си.

- Какво ти харесва в тениса?
- Тенисът е спорт за интелигентни хора. Не става единствено да блъскаш топката и да завършваш. Трябва да покажеш разум, мислене, създаване на тактичност, която против всеки противник е друга. А това държание постоянно е било на дневен ред в живота ми. В този спорт е значим и коефициентът на просветеност. На корта се срещам се с умни, възпитани хора. И ми става смешно като ми каже някой, че ударите ми не са нещо изключително, пък по какъв начин по този начин удрям в шампионатите. Аз давам отговор, че ударите са значими, само че още по-важни са тактиката, мисленето, езикът на тялото. Този спорт е много непредвидим. Дори да водиш, в случай че се отпуснеш постоянно можеш да загубиш. Психиката също е доста значима и я упражнявам посредством този спорт. Освен това тенисът е най-много наслаждение и най-важното нещо в него е да можеш да губиш. След като се научиш да губиш, може да се каже, че си огромен и построен първенец. Ако като падаш ти е отговорно слънцето или топките, това не е добре. Затова първо виждам себе си, почитам съперника и всичко е ОК. На това се градят моите триумфи.

- Коя е най-голямата ти победа?
- Много са. Но една от тях е на първия шампионат "Роджър Федерер и другари ". Проведе се през декември предходната година в MG Tennis Club. Имаше доста участници и беше мощен и забавен шампионат. На финала победих Марк Хаджижеков на обичаната му хард настилка, направихме извънредно добър мач. След това с него станахме другари и даже играем двойки дружно. В края на мача той получи крампи, аз отидох при него, помогнах му, оставих го да си почине, с цел да можем да си довършим срещата. Много хора не биха постъпили по този начин, само че с тази моя постъпка стартира другарството ни. Друга забавна победа е над Иво Боджаков. На полуфинал през февруари той ме поведе 5:9, а аз го бих с 11:9. Той изпусна 4 мачбола. Това също е един от обичаните ми обрати.

- Кой е най-трудният ти съперник?
- Нямам сложни съперници, само че играя мъчно против противници, с които се познаваме добре и играем постоянно дружно. С съвсем всеки салдото ми е позитивен, тъй че сложен съперник е мощно казано.

- Кое е най-силното ти оръжие на корта?
- Мисленето, тактиката и постоянството. В тениса е доста значимо да си непрекъснат, а множеството хора не го схващат. Мислят си, че като създадат мощен мач и печелят шампионата. Не е по този начин, в тениса се печели с неизменност. Важно е да изградиш непрекъснато високо равнище и да го поддържаш през цялата година. Това е моето виждане – да се стараеш да поддържаш едно равнище. Някой път може да е по-ниско или по-високо, само че триумфите рано или късно идват. Доказал съм го на доста шампионати. Съветвам всички фенове, които бързат да блъскат всяка топка да забавят темпото, и да не се самоубиват.

- Кой удар искаш да подобриш?
- Преди желаех сервисът да ми е по-силен. Направих го. Но за множеството интелигентни противници мощният сервис е лесна плячка, тъй като единствено блокираш топката и влизаш в разиграване. През 2021 г желая да подобря късите топки. За мен те бяха знак за изтощение – когато нямаш концепция по какъв начин да надиграеш противника, правиш къса топка. Това съм го чул от Федерер и го подкрепям ненапълно, само че от тази година имам по-различно мнение. Така че моите противници да се готвят да има и къси топки в репертоара ми. Другите ми удари са добре, доста рядко играя къси топки и желая да трансформира това.

- Какво правиш в сериозни моменти в мачовете?
- За жал съм имал много сериозни моменти, в които съм се измъквал. Дори когато ме надиграват, отново се измъквам. Учен съм когато падам или изоставам да мисля за избрания миг, а не за целия мач. Не се затормозявам да мисля по какъв начин се движи резултатът, а единствено за съответната точка. Във значимите моменти виждам да съм по-агресивен, да демонстрирам убеденост, да играя с волета и смачове, да тормозя съперника и да го принудя той да си печели мача, а не аз да му го давам. Казвам си "следващата точка, идната точка " - това е моята тактика. Взимал съм тежки срещи, спасявал съм мачболи, само че съм и губил. Тенисът по тази причина е прекрасен спорт, тъй като ориста ти се усмихва, само че след време си го взима. Така отново се връщаме на постоянството.

- Кой е идолът ти в тениса и за какво?
- Роджър Федерер, естествено. Той е изкючителен състезател и човек. Следя го от юношеските му години. Бил е необикновен нервак, несклоняем човек, който се е ядосвал, чупил е ракети и се е карал със съдии. Но е потвърдил, че човек може да се трансформира. Той е с идеална душeвност – мисли за идната точка. За мен той е образец за подражателство на корта.

- Тенисът оказва помощ ли на персоналния живот или пречи?
- Ако питаш приятелката ми, ще каже, че пречи. Наистина, не остава доста време за персоналния живот, само че пък демонстрира хората какъв брой държат един на различен. Аматьорският тенис се играе за кеф и има единствено разноски. Но защото с каквото съм се хващал, постоянно съм го довеждал до дъно, започнах да надвивам и в тениса. В началото на годината в ИТЛ всеки ми споделяше – триумф, да се класираш в първите осем. А аз си споделих, за какво пък да не съм първи. Винаги съм бил с упоритост, това споделих и на моята другарка при започване на годината. Тя отговори – "остави тази лига, доста хора има там, няма да можеш да спечелиш ". Но аз взех решение да ревизира. Така че при едно положително показване на финалите в MG Tennis Club ще печеля. Там ми е обичаната настилка, мощно се надявам на отговарящ свършек на 2020.

- Коя е огромната ти цел в тениса?
- Нямам цели, постигнал съм много неща. Искам да се развличам, да се срещам с нови хора, да се събираме, да се бъзикаме. В аматьорския тенис би трябвало да си огромен комплексар, в случай че си упорит и искаш безусловно да побеждаваш. Обичам да се майтапя с Боджаков и с доста момчета от ИТЛ. Имам състезателен дух, за мен е значимо да вземам участие, да се боря, в случай че печеля – добре, в случай че не – ставаш и продължаваш.

- Докога ще си на корта?
- Не знам. Животът е доста динамичен, тъй че всичко е релативно – до момента в който се усещам добре и здрав, на драго сърце бих играл тенис. На 13, петък, имах конфузна преживелица. Направихме си прегледи в работата. Никога не съм имал проблеми със сърцето, а се оказа, че имам аритмия. Играл съм по 5-6 часа и нищо не съм усещал. Като потърсих второ мнение и стана ясно, че кардиограмата е сбъркана. Ако се случи нещо такова, бих понижил темпото. Здравето е най-важното, подкрепям тезата, че тенисът е здраве. Виждам се най-малко още 10 години на корта.

- Какво очакваш от Bottega ITL Finals 2020?
- Ще бъде зверско, ще бъдем осемте най-хубави. Само мощни момчета. Битката за последните две места е кървава и още нищо не се знае. Мастърсът ще е извънредно мощен, на супер настилка. От друга страна, аз съм доста изтощен. Имам 6 финала на чалънджър, 5 трофеи от годината, а това са доста шампионати. Надявам се физически да съм ОК, тъй като форматът е 2 от 3. Надявам се мощният сервис и форхендът да съумеят на тази настилка, както и излизанията на мрежата. Не мога да предвиждам кой ще завоюва, до последно ще е непредсказуемо.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР