Интер се поздрави с трофея от Суперкупата на Италия, след

...
Интер се поздрави с трофея от Суперкупата на Италия, след
Коментари Харесай

Интер ликува с шеста Суперкупа на Италия след късна драма на „Джузепе Меаца“

Интер се поздрави с трофея от Суперкупата на Италия, откакто надигра Ювентус с 2:1 след продължения във финала, игран на „ Джузепе Меаца “ в Милано.

Шампионите на Италия се изправиха против носителя на Купата на страната във трогателен конфликт, който бе решен след късна драма във второто продължение на мача. Уестън МакКени откри резултата за „ Старата госпожа “ в 25-та минута, само че 10 по-късно Лаутаро Мартинес възвърне паритета след тъкмо изпълнена дузпа.

До края на постоянното време не паднаха нови попадение и по този начин се стигна до спомагателни 30 минути. Двубоят вървеше към решение на разногласието след осъществяване на дузпи, когато влезлият от скамейката в 75-та минута Алексис Санчес донесе трофея на „ нерадзурите “ след асистенция на Матео Дармиан.

Това е шеста Суперкупа на Италия за Интер и първа след 2010-а, когато тимът надделя Рома с 3:1. Италианският първенец постави край и на серията от девет следващи триумфа на Ювентус в конкуренцията, датираща от 2012-а насам – последният победител преди тях бе Милан през 2011. „ Росонерите “ остават втори по брой Суперкупи със седем, с две по-малко от рекордьора Юве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР