Интер съумя по възможно най-трудния начин да си осигури участие

...
Интер съумя по възможно най-трудния начин да си осигури участие
Коментари Харесай

Свръхестествен капитан прати Интер в Шампионската лига

Интер съумя по допустимо най-трудния метод да си обезпечи присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон. Във финалния 38-и кръг от Серия А „ нерадзурите” се добраха със зъби и нокти до победа 2:1 вкъщи против борещия се за оцеляване Емполи, който се бори до последно, но въпреки всичко изпадна от елита.

Кейта Балде Диао – който беше изпъден в края на мача – и Раджа Наинголан бяха голмайсторите за спечелилите, които събраха 69 точки, колкото натрупа и 3-ият Аталанта. Големият воин обаче без никакво подозрение се споделяше Самир Ханданович. Словенският капитан сподели свръхестествени спасявания на вратата след почивката, до момента в който предходният джентълмен на лентата Мауро Икарди насмалко да влезе в ролята на грешника поради пропусната дузпа.

Домакините започнаха доста въодушевено мача и минаха единствено 11 минути преди публиката да види първата от множеството спасявания на вратаря Бартломией Драговски. Полякът беше превъзходна панорама при изстрела на Иван Перишич от дъгата. Топката щеше да влети в горния ляв ъгъл, а стражът парира доста ловко.

В 28-ата минута централният защитник Стефан де Фрай също имаше своя късмет. При центриране от ъглов удар холандецът скочи най-високо и стреля тъкмо с глава, но и право в обсега на Драговски.

Три минути по-късно Франческо Капуто подсети на домакините, че не би трябвало с лека ръка да се увличат в непрестанни офанзиви против противник като Емполи. Капуто получи съвършен пас в наказателното поле и нанесе доста рисков шут към долния ляв ъгъл. Капитанът на „ нерадзурите” Самир Ханданович беше на мястото си, с цел да реагира и избави тима си.

Интер взе дълго чакания задатък при започване на второто полувреме. Заслугата за попадението в 51-ата минута беше напълно на Кейта Балде Диао. Сенегалецът получи топката от Матео Политано пред дъгата, където с грациозен дрибъл подмина първо един, а след това и различен футболист на Емполи. Изведнъж пред нападателя имаше необятен кулоар за изстрел и той не се поколеба, стреляйки доста мощно и тъкмо право до основата на дясната греда – 1:0.

Десет минути по-късно ориста като че ли сервира на Интер всичко на тепсия. Мауро Икарди показва решителност и подгони една върната към вратаря Драговски топка. Полякът опита да изпревари противника си с шпагат и го закачи в наказателното поле. Именно Икарди застана зад топката, с цел да извърши дузпата, единствено че Драговски сподели котешка пъргавост при плонжа вляво, с който отби удара.

Този пропуск оказа голямо отражение върху представянето на аржентинеца, който беше сменен и предстоящо по трибуните на „ Джузепе Меаца” имаше значително освирквания. За да станат нещата още по-лоши Емполи изненадващо изравни резултата в 76-ата. Салих Уджан направи изумителен рейд отдясно, при който се вмъкна в наказателното поле по аутлинията. Резервата за „ сините” центрира съвършено по тревата, а при далечната греда безусловно никой не охраняваше 19-годишния Хамед Траоре – 1:1.

Равенството, към оня момент спасяваше Емполи от изпадане, обаче се задържа единствено 5 минути. В 81-ата Матиас Весино като на смешка проби с дрибъл в половината на противника и нанесе доста тежък шут по диагонала от към 21-22 метра. Драговски нямаше отговор, а топката срещна десния дирек и стигна до Раджа Наинголан, който реагира незабавно и с шут около бранител прониза мрежата – 2:1.

Драмата обаче напълно не беше свършила, тъй като Емполи се подвигна на обезверен взлом. В последната 90-ата минута Капуто доста наивно беше изтърван да получи на скорост отдясно в пеналта. Той хитро реши да търси пас около излезлия Ханданович, а Данило Д’Амброзио по някакъв метод съумя да ритне топката в напречната греда, след което тя излезе от игра.

В продължението Ханданович беше свикан още един път, откакто неуверената защита на „ нерадзурите” разреши на Салих Уджан овладее топката в наказателното поле. Турчинът стреля доста мощно, само че вратарят на Интер беше направил решителни стъпки напред, които му дадоха късмет да се намеси. Оттам потегли контраофанзива за домакините при цифров превес в тяхна изгода, което разреши на Политано елементарно да изпрати Балде самичък против вратаря. Този път обаче сенегалецът беше отхвърлен по впечатляващ метод от Драговски.

Драмата беше цялостна в 6-ата минута от продължението, когато Интер за момент намерения, че вкара трети гол. Той пристигна при контраофанзива след ъглов удар за Емполи, при който даже Драговски беше отишъл в противниковото наказателно поле. Избитата топка беше поета от футболистите на Лучано Спалети, а Марсело Брозович пресече центъра и стреля в опразнената врата. Голът отприщи голям брой спречквания по терена, тъй като гостите претендираха, че Драговски е бил арестуван от Балде при спринта си в отбрана, което се случи зад тила на арбитъра Лука Банти. Системата ВАР демонстрираха, че нарушаване на сенегалеца в действителност има, заради което попадението беше анулирано, а Кейта изпъден поради получен втори жълт картон.

Мачът продължи с още една офанзива за Емполи, която можеше да способства за драматизма, в случай че острото центриране на Уджан в дребния пеналт беше засечено от състезател в бял екип.

Така в последна сметка Интер се пребори за 4-ото си място в крайното класиране, до момента в който Емполи записа съдбовна загуба след 3-те си следващи победи. Заради нея отборът остана с 38 точки, колкото имаше и 17-ият Дженоа, а по-добрите индикатори на „ грифоните” в директните мачове ги оставиха в елита, до момента в който Емполи пое към Серия Б.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР