Интер Маями загуби с 1:2 от Хюстън Динамо на финала

...
Интер Маями загуби с 1:2 от Хюстън Динамо на финала
Коментари Харесай

Без Меси: Интер Маями се провали пред погледа на Зидан

Интер Маями загуби с 1:2 от Хюстън Динамо на финала за Купата на Съединени американски щати на личния си стадион и пропусна опцията в границите на към месец да завоюва втори трофей.

На 20 август „ чаплите “ завоюваха Купата на Лигите. За Хюстън Динамо това е втора купа след завоюваната през 2018 година Тимът има и две шампионски трофеи на МЛС (2006 и 2007 г.).

Още преди финала на Ю Ес Оупън Къп беше ясно, че Интер Маями ще бъде без Жорди Алба поради травма. Треньорът Тата Мартино обаче отхвърляше да разяснява евентуалното присъединяване на Лионел Меси.

Пазената загадка беше разкрита един час преди началото, когато аржентинската суперзвезда не слезе от клубния рейс на стадиона и не попадна в листата със съставите на двата тима.

Вместо това Меси и Алба, дружно с техните половинки, изгледаха мача наоколо до аварийна пейка на Интер Маями. Специален посетител на финала беше френската футболна легенда Зинедин Зидан.

Грифин Дорси откри резултата за Хюстън Динамо в 24-ата минута, а осем минути по-късно Амин Баси удвои с тъкмо изпълнена дузпа. Хосеф Мартинес беше прецизен за „ чаплите “ в първата минута на добавеното време, а от даденото от съдията продължение оставаха още шест.

Домакините пробваха да стигнат до равнене, само че ударите на Лео Кампана и Факундо Фариас никога не могат да се нарекат рискови за вратаря Андрю Тарбел.

След края на мача Тата Мартино разгласи, че Меси сигурно ще играе до края постоянния сезон, откакто пропусна четири мача през септември.

На Интер Маями остават пет мача до края на постоянния сезон на МЛС и единствено победи във всеки един от тях може да обезпечи на „ чаплите “ възможност за присъединяване в плейофите при положително стичане на събитията в срещите на другите забъркани тимове в борбата в Източната Конференция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР