Интензивното отделение на СБАЛДБ „Проф. д-р Ив. Митев” отваря врати

...
Интензивното отделение на СБАЛДБ „Проф. д-р Ив. Митев” отваря врати
Коментари Харесай

Интензивното отделение на детската болница „Проф. д-р Ив. Митев” отваря врати след седмица

Интензивното поделение на СБАЛДБ „ Проф. доктор Ив. Митев” отваря порти на 3 февруари след главен ремонт.
Изпълнено е главно изискване, с цел да работи интензивното – има назначен анестезиолог.
„ Попълнен е щатът с лекари, имаме компликации със сестрите, само че и това ще се стремим да решим “, уточни доктор Калайков. До няколко седмици ще бъде назначен и втори анестезиолог. Това разгласи управлението на детската болница пред публицисти при представянето на реновираните пространства. Те са ремонтирани благодарение на донори.

Именно поради рецесията с фрагменти през декември предходната година интензивното спря да работи, а най-тежките случаи се пренасочваха към други лечебни заведения.

Днес за интензивното на Педиатрията има задоволително експерти, а с помощта на доброволческа самодейност „ За положителното “ е изработен главен ремонт на отделението.

„ Интензивното се състои от 12 кревати. Тази седмица ще работи единствено като клиника по пулмология, а от идващия понеделник ще възстановим и интензивната активност, ще бъдат одобрявани деца в тежки положения, няма да ги изпращаме в кардиологичната болница или в „ Пирогов “, ще си ги лекуваме сами. Това съобщи заместник-директорът на детската болница доцент доктор Димитър Калайков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР