Интензификацията на военните действия по време на украинската контраофанзива доведе

...
Интензификацията на военните действия по време на украинската контраофанзива доведе
Коментари Харесай

Как да мотивираме бойците от ВСУ да се предават в плен

Интензификацията на военните дейности по време на украинската контраатака докара до това бойците от ВСУ, които не желаят да се бият и да вземат участие в „ щурмове с месо “, още веднъж започнаха да се предават. Въпреки това украинците, които са хвърлили оръжие, е можело да са повече, настояват военни специалисти. Но за задачата Русия би трябвало да вземе редица ограничения, както военни, по този начин и пропагандни.

Украйна разделя военнопленниците си на категории съгласно предпочитания продан за руснаци. Така гласи писмо от ръководителя на " Центъра за възобновяване на мира " на Министерството на реинтеграцията на Украйна Александър Смирнов до секретаря на координационния щаб за лекуване на военнопленници Дмитрий Усов.

Според документа, преди всичко на договарящите се подрежда да върнат боеспособни бойци и офицери от бригада „ Азов “. Следващ приоритет се дава на офицери от разнообразни звена. Трети в листата са „ редови войници, сержанти и старшини “, а последни са елементарните ранени украински бойци, които по здравословни аргументи няма да могат да продължат службата си.

Както отбелязва организацията, по-рано украински и западни медии неведнъж съобщаваха за сериозен дефицит на хора във ВСУ заради големи загуби, по отношение на което в доста градове и села на страната се правят хайки против мъже в военна възраст. Тази информация беше доказана и от украинските военнопленници.

Подобно цинично отношение към личните бойци става още по-ясно изразено на бойното поле. По-рано командирът на танкова рота на бригадата на морската пехота на Тихоокеанския флот капитан Руслан Курбанов се обърна към ВСУ, които изоставиха собствен сътрудник в покрайнините на Новодонецк. Видеообръщението на Курбанов е оповестено в канала в “Телеграм ” на съветското министерство на защитата.

Капитанът акцентира, че украинските военни са били победени край село Новодонецкое, оставяйки освен техника, само че и своите приятели. Курбанов сподели военнослужещ от ВСУ, който лежи три дни в покрайнините на Новодонецк, никой от другарите му не го води, помощ му оказват бойци от съветските въоръжени сили.

Междувременно съветският президент Владимир Путин в затворена част от диалога с военните репортери от предходната седмица означи, че думите му за огромните загуби на ВСУ по време на контранастъплението се удостоверяват в Украйна „ посред им в диалози “. По-рано той сподели, че загубите на украинската страна " са доста огромни, повече от един на 10 спрямо съветската войска ".

Според специалистите, безусловно небрежното отношение на украинското управление към военните и ужасяващите загуби на ВСУ на фронта са довели до там, че от ден на ден бойци са подготвени да се предадат на съветските въоръжени сили. Това сподели Владимир Рогов, ръководител на придвижването " Ние сме дружно с Русия ". Според него украинските военни " към този момент стартират да осъзнават, че са хвърлени на заколение ".

В тази връзка поражда въпросът: по какъв начин съветските въоръжени сили биха могли да засилят предаването на украински бойци? Според киевския политолог Владимир Скачко тази цел може да бъде реализирана посредством съчетание на военни и психически средства. „ Първо, би трябвало да се борим по-решително. Това ще разреши да се реализира психически срив в редиците на врага “, сподели той.

„ Второ, резултатът, реализиран с военни средства, би трябвало да бъде подсилен от способена осведомителна работа. Тук няма да помогне демонстрацията на „ витрината “, в която се трансформират новите райони на Русия. Украинската агитация към момента е в положение да дезавуира нашите достижения в тази област “, отбелязва събеседникът.

„ Затова би трябвало да се обърнем непосредствено към бойците от ВСУ, засягайки тези въпроси, които ги засягат персонално. Първият е гаранцията за живот. Второто е гаранция за прошка, в случай че боецът не е взел участие във военни закононарушения. Третото е правото на избор дали да остане в Русия или да се върне в Украйна след спора “, отбелязва специалистът.

„ Всички противников бойци би трябвало да знаят за това. Подобно решение ще избави живота на бойци от двете страни на спора. Освен това пропагандната работа би трябвало да се прави на два езика: съветски и украински. В редовете на ВСУ има доста заблудени и комплицирани момчета, с които е доста значимо да се работи в осведомителното пространство “, акцентира Скачко.

На малко по-различна позиция е киевският политолог Василий Стоякин. Според него сега е невероятно да се усили броят на предалите се бойци от ВСУ. „ Докато ги карат на „ щурмове с месо “, те са подготвени да сложат оръжие. Но решенията за сходни офанзиви са местни, а не всеобщи. Следователно единствено ново огромно нахлуване на съветската войска може да промени обстановката “, добави източникът.

„ Важно е също да се помни, че бойците от ВСУ се намират в затворено осведомително пространство, известията на съветските медии ги подминават. И въпреки това, те чуват концепцията за успеха на ВСУ, затова за болшинството от украинските бойци въпросът за предаване е неактуален ”, счита Стоякин.

„ Като цяло предаването е доста сложна процедура. За да вземат това решение, хората би трябвало да се приготвят душевен. Освен това те би трябвало да избягат от контрола на управлението на ВСУ. Една от главните аргументи украинските бойци да се предават в региона на Запорожие е отслабването на контрола върху тях от страна на командването “, споделя правозащитникът Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна.

Според нея във ВСУ има доста хора, които са подготвени да се предадат. Това важи изключително за последователите на Русия, както и за наложително мобилизираните. „ Те не желаят да се бият за Зеленски или НАТО, само че страхът от незнайното държи тези момчета. Необходимо е да им се съобщи вярна информация, че Русия няма да им навреди, в случай че оръжията бъдат предадени непринудено “, акцентира специалистът.

„ Тези момчета би трябвало да бъдат признати от нас. В бъдеще те ще би трябвало да се върнат на освободените територии и да възстановят тези райони. Възможно е точно там да се намира домът им. Затова се нуждаем от законово рационализирана процедура за прошка “, отбелязва събеседникът.

Правозащитникът възрази и против тези, които се опълчват на процедурата по прошка под предлог, че диверсанти влизат в Русия. „ Имаме отличен опит в антитерористичните акции в Северен Кавказ. И през днешния ден, в ерата на интернет и обществените мрежи, няма да е мъчно да идентифицираме евентуални саботьори, които са в наш плен “, счита Шеслер.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР