Intel възнамерява по революционен начин да излезе от застоя в

...
Intel възнамерява по революционен начин да излезе от застоя в
Коментари Харесай

Intel заяви, че новото процесорно ядро Sunnycove ще е със 75% по-бързо

Intel има намерение по революционен метод да излезе от застоя в пазара на х86 процесорите и да се върне лидерските позиции, които изгуби със забавянето на 10 нанометровия софтуерен развой. Компанията анонсира новото процесорно ядро Sunnycove , което е със 75% по-висока продуктивност от сегашните решения. Това не е малко, тъй като продуктивността на процесорите на Intel нарастваше с 5-10% при всяко ново потомство.

Intel заяви тази информация по време на мероприятието „Денят на микроархитектурите, 2018“. Компанията показа и ранните прототипи на своите бъдещи архитектури. Един от тях е чип с кодово име Sunnycove, за който не бяха дадени доста детайлности, само че се смята, че това е кардинално нов план.



Процесорният колос разгласи, че в 7-zip компресията, продуктивността е повишена със 75% , само че не посочи спрямо какво. Новото процесорно ядро разполага с хардуерна поддръжка на указания за криптиране на данни, в това число SHA-NI инструкциите за безвредно хеширане и векторните AES. Intel акцентира, че по-голямата част от кристала се употребява точно за хардуерното ускоряване на криптирането на информация.

Според тази информация, новите процесори ще се създават посредством 10 нанометров софтуерен развой.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР