Intel Corp. започна реорганизация на технологичния си екип след 18%

...
Intel Corp. започна реорганизация на технологичния си екип след 18%
Коментари Харесай

След 18% спад на акциите: Intel уволни директора на инженерите

Intel Corp. стартира метаморфоза на софтуерния си екип след 18% спад на акциите от предходната седмица насам. Главният шеф по инженерната активност Венката Рендучинтала, който изигра основна роля в намаляването на размера на транзисторите, напуща компанията на 3 август, предава The Wall Street Journal.

Intel се изправя пред проблеми с създаването на най-новите си процесори. В четвъртък акциите на фирмите се сринаха, откакто стана ясно, че новите чипове, създадени по 7nm технология, ще излязат на пазара цяла година след първичния период. Чиповете, които употребяват по-малки транзистори, работят по-ефективно и заемат по-малко физическо място.

Intel заяви още, че разделя софтуерната си група на няколко екипа, които ще дават отговор директно пред основния изпълнителен шеф. Под управлението на Рендучинтала, Intel се надяваше да преодолее проблемите с производството и дизайна на чипове, които тормозеха компанията в предишното. Това обаче не се случи.

След спада на акциите, Intel съобщи короната на най-скъп производител на полупроводници в Съединени американски щати на Nvidia. Проблемите за компанията идват в миг, в който Advanced Micro Devices печели все по-голям пазарен дял. По-малкият съперник печели нови вложители с помощта на последните серии процесори, които се оправят по-добре от тези на Intel. От четвъртък насам пазарната капитализация на AMD се повиши с към 16%.

Сред печелившите на пазарите е и тайванската TSMC, която към този момент работи по 5nm развой. Нейните акции се повишиха с 14% от четвъртък насам.
 Apple се отхвърля от процесорите на Intel за Mac
Apple се отхвърля от процесорите на Intel за Mac

Компанията показа и актуализирани версии на операционните си системи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР