Интеграцията на Северна Македония в НАТО ще бъде във фокуса

...
Интеграцията на Северна Македония в НАТО ще бъде във фокуса
Коментари Харесай

НАТО потвърди колко е важно бъдещо членство на Северна Македония в алианса

Интеграцията на Северна Македония в НАТО ще бъде във фокуса на днешната среща на Северноатлантическия съвет с Комитета за интеграция на страната в Алианса, която се организира в Скопие, заяви МИА.

В късото си послание при започване на срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи, че Република Северна Македония, която скоро ще стане 30-ата членка на НАТО, е хазаин на 29-те съдружници. Столтенберг повтори, че Скопие и Атина са посочили историческа решителност и са съумели да решат датиращия от няколко десетилетия спор, постигайки контракта от Преспа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това демонстрира, че  смяната е допустима и смелостта се изплаща. Благодарение на огромните старания на избрани персони, а някои от тях през днешния ден са тук, вие градите по-добро бъдеще за вашата страна, допринасяйки за районната и трансатлантическа сигурност и осигурявайки предстоящ разцвет, акцентира генералният секретар на НАТО.

Членството в НАТО е значимо за Северна Македония, сподели той, само че добави, че то е значимо и за района и за целия алианс. Столтенберг подсети, че още занапред се виждат изгодите от консолидираното на една страна в НАТО предвид на това, че задграничните вложения в страната са се нараснали след приемането на поканата. Това демонстрира по какъв начин в действителност сигурността води към разцвет, добави генералният секретар на алианса при започване на срещата, която след неговото изявление и изявлението на премиера Зоран Заев ще протече при закрити порти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР