Инструментите за изкуствен интелект ще направят революция в образованието, както

...
Инструментите за изкуствен интелект ще направят революция в образованието, както
Коментари Харесай

Основателят на ChatGPT: Домашните работи никога няма да бъдат същите

Инструментите за изкуствен интелект ще създадат гражданска война в образованието, както калкулаторите, само че няма да изместят ученето, съобщи създателят на ChatGPT Сам Олтман пред възпитаници в Токио, защитавайки новата технология.


" Вероятно домашните работи към този момент в никакъв случай няма да бъдат същите ", сподели ръководителят на OpenAI в изявлението си в университета Кейо.

" Имаме нов инструмент в образованието. Нещо като калкулатор за думи ", сподели той. " И методът, по който образоваме хората, ще би трябвало да се промени, както и методът, по който оценяваме учениците. "

ChatGPT завладя въображението на света със способността си да генерира за секунди диалози, писане и преводи, сходни на човешките.

Но той провокира и безпокойствие в доста браншове, в това число в образованието, където се появиха опасения, че учениците ще злоупотребяват с инструмента или ще се обръщат към него, вместо да основават истински творби.

Олтман беше в японската столица като част от международна обиколка, на която се среща с бизнес и политически водачи, с цел да разиска опциите и регулациите за изкуствения разсъдък (ИИ).

Той постоянно приканва политиците да изготвят правила за ИИ, като предизвестява, че " в случай че тази технология се обърка, може да стане много неприятно ".

Инструментите, с които разполагаме, към момента са извънредно примитивни спрямо тези, с които ще разполагаме след няколко години ", съобщи Олтман и още веднъж прикани за ограничения за сигурност и контролиране.

Той съобщи, че се усеща " позитивно " във връзка с новите регулаторни рамки за ИИ след срещата със международните водачи, без да предлага детайлности, само че още веднъж показа опасенията си.

" Ще се усещаме извънредно виновни, без значение от това по какъв начин ще се объркат нещата ", сподели той.

Олтман още веднъж се опита да тушира опасенията, че ИИ може да направи доста съществуващи работни места ненужни, въпреки да призна, че " някои работни места ще изчезнат ".

" Не считам, че това ще окаже такова влияние върху заетостта, каквото хората чакат ", добави той и настоя, че ще се появят " нови класове работни места ".

" Почти всички прогнози са неправилни ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР