Инструментът SELFIE е въведен в образователните програми на 900 училища

...
Инструментът SELFIE е въведен в образователните програми на 900 училища
Коментари Харесай

Министър Вълчев обясни скандалната анкета на ЕК за сексуалната ориентация на децата

Инструментът SELFIE е въведен в просветителните стратегии на 900 учебни заведения в страната, неговата цел не е да дефинира половата принадлежност. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Коментарът на министъра е във връзка появилата се информация, че възпитаници над 9-годишна възраст у нас попълнят анкета от платформата SELFIE, в която би трябвало да отбележат и пола си. Вариантите са 4 - момче, момиче, друго и избирам да не споделям.

„ Инструментът SELFIE, съдържа идентични детайли за всички страни в Европейски Съюз, създаден е от Европейска комисия. Ние сме популяризирали инструмента, над 900 учебни заведения са взели участие в тази самокритика в ерата на дигиталността. „ Тя е доста значима за политиките, които организираме в системата, за самите учебни заведения. Целта на инструмента не е да дефинира половата принадлежност. Първоначалната информация, която имаме е, че повода да има и подобен отговор е, че някои страни са възприели спомагателни нормативни решения. Има такава опция “, изясни Вълчев. „ Аз постоянно съм казвал, че не поддържам проповядването на джендър идеологията в учебно заведение “, съобщи министърът.

На въпрос дали може да бъде отстранен инструментът от стратегиите на тези учебни заведения, той отговори: „ Не можем да го махнем, даже не е преведен от нас. Ако има публично напрежение би се сложило на разискване, а аз не съм усетил - не сме получавали никакви сигнали от тези 900 учебни заведения, в които е въведен “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР