Институтът за пътна безопасност (IIHS) тества работата на 23 превозни

...
Институтът за пътна безопасност (IIHS) тества работата на 23 превозни
Коментари Харесай

Не разчитайте на автоматичната система за аварийно спиране през нощта

Институтът за пътна сигурност (IIHS) тества работата на 23 транспортни средства, в това число всеобщи леки коли, SUV-та и дребни лекотоварни коли. Странното е, че единствено четири от тези транспортни средства получават най-високата оценка, до момента в който половината са избрани като незадоволителни във връзка с работата на автоматизираната система за спешно прекъсване през нощта или въобще не са получили оценки.

„ Както чакахме, множеството от тези системи за пешеходци не работят добре на мрачно “, споделя президентът на IIHS Дейвид Харки. „ Но е ясно, че всички производителите на коли могат да се оправят с това ново предизвикателство, тъй като това към този момент направиха Ford, Nissan и Toyota и точно те получават по-високи оценки за някои от моделите си. “

Четирите автомобила, които получават най-висока оценка, са Ford Mustang Mach-E, Nissan Pathfinder, Toyota Camry и Toyota Highlander. Въпреки това, единствено Pathfinder съумява да избегне манекена на пешеходец при всички тестови скорости с включени дълги и къси светлини.
`Не

Camry, Highlander и Mustang Mach-E съумяват да избегнат конфликта при скорост до 40 км/ч, само че се сблъскват с манекена, котаго се движат със скорост 60 км/ч. За благополучие при тези коли придвижването се забавя доста и смекчава следствията.

Седем други автомобила получават по-нисък, само че също приемлив рейтинг. Това са Honda Accord, Hyundai Palisade, Hyundai Sonata, Nissan Frontier, Nissan Murano, Subaru Ascent и Subaru Outback. Никой от тях обаче не съумява да избегне конфликт при 60 км/ч и множеството от тях имат усложнения при по-ниски скорости единствено с включени къси светлини.

Междувременно осем модела получава базов или най-нисък резултат: Chevrolet Traverse, Ford Explorer, Ford Maverick, Ford Ranger, Mazda CX-9, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport и Volkswagen Tiguan. Те се провалят на всички проби, с изключение на на тези с най-ниска скорост.
`Не

И най-после, Chevrolet Malibu, Honda Pilot, Nissan Altima и Toyota Tacoma се показват извънредно зле през нощта и не съумяват изобщо да получат оценки. Тези транспортни средства не виждат манекените през нощта.

Тези резултати, въпреки и за коли за американския пазар, са много показателни за равнището на въпросната система при нощно шофиране. Още повече, че 19 от тези 23 транспортни средства са получили най-високата оценка при дневни условия.

Именно заради тези аргументи от института по пътна сигурност поучават да не разчитате на тези системи през нощта. А парадоксът е, че тъкмо тези системи за пешеходци са най-необходими през нощта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР