Институтът по публична администрация обяви обществена поръчка на пряко договаряне

...
Институтът по публична администрация обяви обществена поръчка на пряко договаряне
Коментари Харесай

Скандал! Управляван от ГЕРБ институт харчи 800 000 лв. за събития

Институтът по обществена администрация разгласи социална поръчка на директно договаряне за “Логистично и техническо обезпечаване на събития, провеждани от ИПА “. Оферти са подадени от три компании – “Беневент” ЕООД, “Ивент дизайн” ООД и туроператорът “Атлас травелс” ЕООД. В процедурата е поканена да взе участие още туристическата организация “Елит травел интернешънъл” ООД, само че не са подали предложение.

За реализатор е определена “Ивент дизайн” с най-ниската препоръчана цена от 817 570 лева без Данък добавена стойност. Собственик на компанията с 68% е пиар специалистът Мария Арсова, останалият дял е на чешкия предприемач Любош Скупник, демонстрира информация в Търговския указател. Арсова е и шеф. “Ивент дизайн” ООД е измежду огромните участници и реализатори в публични поръчки за събития, и пиар услуги. Най-много търгове има извоювани по време на тройната коалиция и по време на ръководството на ГЕРБ през последните 12 години. Мария Арсова е някогашен пиар на министъра на търговията и туризма Валентин Василев в кабинета на Иван Костов.

Обществената поръчка е за обезпечаване на конферентни услуги в София и страната, както и хотелски настанявания в страната. Конферентните услуги включват осъществяване до 24 бр. полудневни събития в София и осъществяване до 62 бр. многодневни събития отвън София с най-малко една нощувка. Хотелското настаняване в страната включва обезпечаване на в допълнение хотелско настаняване до 200 бр. нощувки.

Предстои сключването на контракт в случай, че няма обжалване на класирането. Срокът за осъществяване на поръчката е до 30 септември 2023 година Средствата са по европейската стратегия “Добро управление”.

TravelNews насочи питане към Института по обществена администрация да обяснят по какъв метод и критерии са поканени единствено четири компании от туристическия отрасъл за включване в процедурата.

Институтът по обществена администрация (ИПА) е основан по силата на Закона за държавния чиновник през 2000 година Той е конструкция към Министерския съвет и е водещата институция за образование на чиновници в държавната администрация. Изпълнителен шеф на ИПА е Павел Иванов, който гравитира към ГЕРБ и някогашния вицепремиер Томислав Дончев.

От "Ивент дизайн " като клиенти са показали на уеб страницата си Прокуратура на Република България, Министерство на правораздаването, Министерство на здравеопазването с стратегия за предварителна защита HIV и СПИН, Представителство на Европейска комисия в България, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието и храните, Министерския съвет, Министерство на стопанската система, Министерство на превоза и други През 2020 година завоюваха нова социална поръчка на Министерството на земеделието за 400 000 лева за кулинарно шоу, писа тогава Медияпул. През последните 14 години имат над 40 контракта по публични поръчки в администрацията, демонстрира информация в регистъра.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР