Институтът по пътища и мостове започна проверки на републикански пътища

...
Институтът по пътища и мостове започна проверки на републикански пътища
Коментари Харесай

Проверяват с профилограф магистралите и скоростните пътища, започнаха от Хемус

Институтът по пътища и мостове стартира инспекции на републикански пътища и автомагистрали, които са влезнали в употреба и към момента не е изминал гаранционният интервал.

Първата ревизия се организира на Автомагистрала „ Хемус “, в участък с гаранционен период край Ябланица.  На нея участва министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

" По график през септември се планува премерване на повърхностна равност на 13 пътни сектора. Водещото при сформиране на графика е да бъдат измерени пътища, на които скоро ще изтекат гаранционните периоди ", съобщи той.

По думите му предстоят спомагателни инспекции на пет мостови уреди, за които също изтичат гаранционните периоди, също и 10 пътни сектора, за които ще бъдат взети сондажни ядки, с цел да се откри има ли проблеми в качеството на тези обекти. Ако се окаже, че има такива, страната да може да предяви правата си по отношение на изпълнителите.

„ Това е първият тест, който е някакъв вид образна диагностика или знак за това дали има по-сериозни деформации и проблеми с качеството на инвестиции материал, за което се вършат напълно разнообразни тествания дали има проблеми с носимоспособност, дебелина на пътната структура “, уточни Цеков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР